Emberelőny és Messi is kellett a Barcelona győzelméhez

A Barcelona a szünetben pályára lépő Lionel Messi vezérletével kerekedett 5-2-re a vendég Real Betis fölé a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: MTI2020. 11. 07. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalánok Ousmane Dembélé találatával szereztek vezetést a 22. percben, és a szünetig több helyzetet is kidolgoztak, de azokat sorra elpuskázták, még büntetőt is rontott. A kontrákból veszélyeztető vendégek az első félidő ráadásában egyenlítettek.

A második félidőre érkezett Messi, akinek hathatós közreműködésével a 60. percben 3-1-re vezettek a házigazdák. Előbb Griezmannt hozta helyzetbe azzal, hogy átlépte Jordi Alba beadásánál a labdát, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőt váltott gólra. A vendégek a 73. percben csökkenteni tudták ugyan a különbséget, de Messi a 82. percben visszaállította a kétgólos hazai előnyt. A végeredmény 90. percben szerzett góljával alakult ki, a fiatal játékos először volt eredményes a La Ligában.

Messi a kispadon – szokatlan látvány
Fotó: EPA/Alejandro Garcia

A Barcelona négy fordulót követően – melyekben csak két pontot szerzett – nyert ismét bajnoki mérkőzést, miközben a Bajnokok Ligájában – ahol a Ferencvárossal egy csoportban szerepel – mindhárom találkozóján győzött.

Végeredmény:

FC Barcelona–Real Betis 5-2 (1-1)

La Liga, 9. forduló:

Elche–Celta Vigo 1-1 (1-1)

Huesca–Eibar 1-1 (0-1)

később:

Sevilla–Osasuna 18.30

Atlético Madrid–Cádiz 21.00

vasárnap játsszák:

Getafe–Villarreal 14.00

Real Sociedad–Granada 16.15

Levante–Alavés 18.30

Real Valladolid–Athletic Bilbao 18.30

Valencia–Real Madrid 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.