A Fradi emberhátrányban is megérdemelten nyert a ZTE vendégeként

A Ferencváros a 32. perctől emberhátrányban játszott, mégis nyert 2-1-re a ZTE vendégeként a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Dibusz büntetőt hárított, majd Civic bombagólt szerzett. A Fradi ezzel megszerezte az első győzelmét a bajnokságban.

Novák
2020. 08. 30. 19:35
null
Uzuni ünnepli a második gól szerzőjét, Haratint Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov négy helyen is változtatott a Celtic elleni győztes csapathoz képest. Kikerült a kezdőből Kovacsevics, Sigér, Somalia és Ćivić is, helyettük Dvali, Heister, Laidouni és Boli kapott lehetőséget.

– Mindig nehéz az átállás, mindenkinek meg kell találnia a kellő motivációt. A szurkolóktól ezt megkaphatjuk. Sok új játékos van az ellenfél keretében, de mi a saját játékunkra fogunk koncentrálni. Sigér és Somália nagyon kifáradt a Celtic ellen, ezért ma nem kezdenek – beszélt a Fradi ukrán trénere a meccs előtt a várakozásairól, és indokolta a változásokat.

Így állt fel tehát a Fradi: Dibusz – Botka, Blažič, Dvali (Kovacevic, 33.), Heister – Haratin, Uzuni – Isael (Civic, 36.), Laidouni, Nguen (Somália, 80.) – Boli.

Rebrovnak aztán kényszerből viszonylag gyorsan újra kellett szabni a csapatát. Amikor a játékvezető a 32. percben büntetőt ítélt a ZTE javára, ráadásul a Babatival szabálytalankodó Botkát kiállította, kevesen gondolták volna, hogy mindebből a Ferencváros jön majd ki jobban. Ehhez persze először is az kellett, hogy Dibusz kivédje Babati lövését.

Aztán megsérült Dvali, helyette a 33. percben Kovacsevics állt be, majd az enerváltan mozgó Isaelt is lehozta Rebrov, s a helyére beküldött Ćivić nyerőember lett. A bosnyák játékos a 40. percben gyönyörűen tekert a jobb oldalról ballal a jobb felsőbe.

Az 53. percben Uzuni szögletéből Haratin fejelt Demjén kapujába, s ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzést.

Babati a 82. percben szépített, de ez tényleg csak becsületgól volt. A hajrá persze izgalmas volt, akadtak lehetőségei a ZTE-nek, a játékvezető kiállította Lesjakot, amiért fejbe rúgta Ćivićet, de a Fradi rutinja emberhátrányban is érvényesült, s megérdemelten nyert 2-1-re.

A Ferencváros tehát megszerezte első győzelmét az NB I-ben. A zöld-fehérek a nyitófordulóban 1-1-et játszottak az MTK vendégeként, a 2. fordulóban a Diósgyőr elleni mérkőzésüket pedig elhalasztották.

ZTE–Ferencváros 1-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 8429 néző, v.: Pintér

Gólszerzők: Babati (83.), illetve Ćivić (40.), Haratin (53.)

Kiállítva: Lesjak (93.), illetve Botka (31.)

Dibusz rákészült

– A Celtic elleni szerdai meccs után hatalmas munkát igényelt, hogy másfél félidőt emberhátrányban játszva is meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést – értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak, aki azt is elárulta, hogy készült arra, hogy Babati így rúgja a büntetőt. Sportszerűen azt is hozzátette, ha Babati megemeli a labdát, akkor nincs esély hárítani.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.