Emelik a tétet Kispesten

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új tulajdonosai szeretnék megemelni az előd, George F. Hemingway által szakmai szempontból magasra tett lécet, és a korábbi évekhez képest jobban számítanának a klub saját nevelésű fiataljaira, valamint a kispestiek volt kiválóságaira. Mindez azon a tegnapi sajtóreggelin hangzott el, amelyet a tulajdonosok részéről Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel adott.

Ch. Gáll András
2019. 04. 12. 7:18
null
Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán szerint a szakmai elvárosokban a csapat nem lehet kishitű Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel a Metalcom-csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. frontemberei. Hétfőn került nyilvánosságra, hogy a részvénytársaság megvette Hemingwaytől a klub százszázalékos tulajdonrészét. Mármost, ha még a korábbiaknál is nagyobb mértékben akarnak számítani a Magyar Futball Akadémián nevelkedő fiatalokra, akkor ambiciózus a célkitűzés, hiszen Hemingway Honvédja eddig is a saját nevelésű játékosokra leginkább támaszkodó magyar klub volt. Lapunk felvetésére, hogy szakmai vagy kockázatitőke-befektetők-e Mendelényi úrék, a következő választ kaptuk: „Ez is, az is. Természetesen szeretnénk továbbra is nyereségesen működtetni a Budapest Honvédot, ugyanakkor érzelmileg is kötődünk az egyesülethez és a feladathoz, számunkra a sport mindig is szívügy volt, nem csak üzlet.”

– Azt tervezzük, hogy a Honvéd költségvetése a mostaninál magasabb legyen, és a jövőben folyamatosan növekedjen. A szakmától várjuk a tervezést, mi pedig igyekszünk ehhez a megfelelő anyagi hátteret biztosítani – nyilatkozta Bozó Zoltán, amihez tudni kell, hogy Hemingway idejében az éves büdzsé kétmilliárd forintra rúgott, ami nem tartozott az NB I-ben a legmagasabbak közé.

Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán szerint a szakmai elvárosokban a csapat nem lehet kishitű
Fotó: Teknős Miklós

A tervezett erősítésekről, a lejáró szerződésekről – meghatározó játékosok mellett a vezetőedző, Supka Attila megállapodása is lejár a nyáron – nem hallottunk konkrétumokat. Az viszont elhangzott: a szakmai elvárásokban a csapat nem lehet kishitű, a cél a dobogó, lehetőség szerint annak is a legmagasabb foka, valamint a győzelem a Magyar Kupában.

„Két évvel ezelőtt a Honvéd bajnok volt, pedig a riválisok közül változatlanul meghatározó Ferencváros és a Videoton már akkor is teljesen más költségvetéssel dolgozott” – emelte ki a szentesi illetőségű Bozó, a helyi vízilabdaklub tulajdonosa. Hozzátette: az, hogy a labdarúgásban ilyen szinten is szerepet vállaljanak, csak két évvel ezelőtt vetődött fel, amikor a sors összehozta őket Hemingwayjel, aki már akkor tervezte a kispesti klub eladását.

Kegyetlen sorsolás

Tegnap Komjáti András is – a Puskás Akadémia vasárnap az idény hátralévő részére kinevezett vezetőedzője – bemutatkozó sajtóértekezletet tartott Felcsúton, bár a Vasas egykori legendás játékosa aligha szorul bemutatkozásra. Komjáti elmondta, nem számított arra, hogy még egyszer vezetőedző lesz, de hisz abban, hogy sikerül elérniük a legfontosabb céljukat, azaz a bennmaradást. Elismerte, a játékoskeret erőssége alapján akár a középmezőny elején is állhatna a csapat, ám ehhez a futballistáknak többet kellene nyújtaniuk.

Komjáti leszögezte, jó volt a viszonya az előző vezetőedzővel, Radoki Jánossal, ám az eredménytelenség – főleg a kiesőjelölt Haladás és a Kisvárda elleni súlyos vereségek – miatt megérti, hogy a tulajdonos a váltás mellett döntött, mert ezen a két meccsen pontokat kellett volna szerezniük. A Puskás Akadémiának amúgy kegyetlen a sorsolása, mert a felcsútiak szombaton Paksra látogatnak, majd fogadják a Mezőkövesdet, utána pedig a következő meccsek várnak a csapatra: Vidi (idegenben), Honvéd (otthon), Újpest (idegenben), Ferencváros (otthon).

Kidőlt a fél csapat

Az MTK Budapest vezetősége halasztási kérelemmel fordult az MLSZ Versenybizottságához a Haladás elleni bajnoki mérkőzés kapcsán. Ennek oka, hogy a keret jelentős része gyomor-bélhuruttal járó vírusfertőzést kapott, és ez a játékosok közel kétharmadát, valamint a szakmai stáb néhány tagját is érinti. Miután a fertőzés már az utánpótlás-játékosokat is elérte, ezért a betegség továbbterjedése sem kizárható. Azt a szempontot is figyelembe véve, hogy jelenleg nem áll rendelkezésre annyi egészséges labdarúgó, hogy vállalni tudnák a mérkőzés lejátszását, annak elhalasztását kérvényezték a szövetségtől egy későbbi időpontra (április 23. vagy 24.). Szintén kérte a klub az U16-os és U17-es csapat debreceni bajnokijának elhalasztását.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.