Emitt valóság, amott „hülyeség”

A Ferencváros szerda késő este, éjszakába nyúlóan játszott, és a rendes játékidő végén 2-0-ra vezetett Pakson, mégis 2-2-es döntetlen lett a végeredmény a labdarúgó NB I 28. fordulójának zárómérkőzésén, a hazaiak a 96. percben egyenlítettek. Szenzáció a javából, amely mégis eltörpül amellett, hogy Ukrajnától Törökországon és Románián át Magyarországig mindenhol tudni vélik, hogy az idény végén távozik – méghozzá a török Fenerbahçéhoz – a zöld-fehérek vezetőedzője, Szergej Rebrov, s Bölöni László veszi át a csapat irányítását. Több irányból alátámasztott teória, amely mégsem állja ki a valóság próbáját.

2020. 06. 12. 11:20
null
Az ukrán mester egykedvűnek tűnő arcáról semmi sem olvasható le Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt jó meccs. A Fradi, csakúgy, mint az Újpest és a Puskás Akadémia ellen, Pakson sem csillogott. Ám úgy tűnt, győz a nagyobb tudás és a rutin, a Ferencváros üggyel-bajjal megszerezte a vezetést, Haratin gólja után pedig, úgy hihettük, a Szergej Rebrov együttese kipipálja ezt a meccset is, s a hétvégén akár már bajnok lehet. (Bizony, ha tizenegy pontra nő az előnye a Fehérvár előtt, az lehetett volna.) Ehelyett feltámadt a Paks, Windecker büntetőből szépített, majd a 96. percben a hazai védelem elmélázott, s Osváth beadásából Sajbán egyenlített.

Rebrov tele volt kifogással

„Az ördög nem alszik, nemcsak az életben, de a futballban sem, erre a mai nagyon jó példa” – értékelt az M4-nek filozofikus hangot megütve Sigér Dávid, a Fradi középpályása.

Rebrov sokkal sarkosabban fogalmazott: „A Ferencváros az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyik zsinórban három meccset játszik csupán két nap pihenővel. Azt kérdezem, miért van ez így? A játékosok hulla fáradtak, ezért sérült meg Somalia is. Ahogy azt sem értem, a játékvezető miért hosszabbított hat percet. Az előző meccsünkön ugyanennyi csere történt, mégis csak három perc volt a ráadás.”

Az ukrán tréner láthatóan nagyon feldúlt volt, azt azonban nehéz eldönteni, hogy pusztán a találkozó hatására vagy a balszerencsés hajrá okozta sokk rárakódott a különben is feszült mindennapokra. A sajtóhírek alapján ugyanis azt gondolhatjuk, Szergej Rebrov viharos napokat él át. A török Türkiye Gazetesi egészen odáig ment, hogy azt közölte, Rebrov már be is jelentette a távozását az FTC vezetőségének, s a lap az edző fizetéséről is adatokkal szolgált. Mindezt azért sem minősíthettük pusztán kacsának, mert Rebrov menedzsere, a kárpátaljai, viski születésű Varga Sándor megerősítette a Fenerbahçe érdeklődését.

Az ukrán mester egykedvűnek tűnő arcáról semmi sem olvasható le
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

Csütörtök reggel aztán újabb patron durrant: a Nemzeti Sport a Gsp.ro értesülésére hivatkozva azt írta, Bölöni László lesz a Ferencváros vezetőedzője. Azt gondolhattuk, ezzel minden a helyére került, mégsem árt óvatosnak lenni. A sportnapilap később megszólaltatta az erdélyi születésű szakembert, aki lakonikusan így kommentálta a hírt: „Úgy tudom, van vezetőedzője a Ferencvárosnak, akit úgy hívnak, Szergej Rebrov.”

Csak látszólag vágnak össze a dolgok

Nézzük a tényeket! Szergej Rebrov edzői karrierjében a Ferencváros nyilván köztes állomás, idővel szeretne feljebb lépni. Az a kérdés csupán, hogy mikor és hová. Az ázsiója emelkedik a küszöbön álló újabb bajnoki címmel, de a Bajnokok Ligája-szereplés biztosan foglalkoztatja, ennek elérése a tavalyi tapasztalatok alapján nehéz, de nem lehetetlen.

Bölöni László, különösen zárt körben, többször hangoztatta, hogy edzői pályafutása akkor lenne teljes, ha Magyarországon is dolgozhatna. Elsősorban persze a válogatottra gondolt, de ez most nem aktuális; kérdés, hogy az ország legnépszerűbb és legjobb csapata birizgálja-e Bölöni fantáziáját.

A legsúlyosabb érv a logikusnak tűnő találgatással szemben mégis az, ahogy Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke a Facebookon cáfolta a Rebrov–Bölöni cserét.

„Hülyeség” – nemes egyszerűséggel így minősítette a találgatást.

Egyelőre tehát csak a paksi döntetlen a valóság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.