Ennél a kocsmánál találkoztak volna a fradisták Barcelonában – Fotó

Október 15-e óta tudjuk, hogy zárt kapus lesz a Ferencváros barcelonai vendégjátéka, és szintén a múlt héten lépett életbe a bárok és éttermek bezárásáról szóló katalán kormányhatározat. Így csak játék a szavakkal, hogy ha érkeztek volna Fradi-drukkerek a ma esti BL-mecsre, akkor nagy valószínűséggel a Futballarium nevezetű magyar kocsma környékén gyülekeztek volna a meccs előtt. Mi azért ellátogattunk a város kultikus magyar bárjához.

Szilágyi László (Barcelona)
2020. 10. 20. 17:25
null
A Futballarium is bezárt Fotó: Sz. L.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hat éve fogadja a vendégeket Barcelona magyar sportbárja, a Futballarium. A tulajdonosok és az alkalmazottak is magyarok, magyar étkek is választhatóak a menüsorból. Híres, már-már kultikus hellyé nőtte ki magát a Nou Camptól négyszáz méterre elhelyezkedő kocsma, vendéglő.

A Futballarium is bezárt
Fotó: Szilágyi László

Nem túl szívderítő azt látni, ahogy rács takarja el a Barcelona leghíresebb három magyarjának, Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán arcképét megjelenítő bár bejáratát. De nincs mit tenni, a járványügyi intézkedések alól nincs kivétel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.