Ennyi belefér az amerikaiak ellen

Csak a nagyon jó memóriával rendelkező vízilabdaguruk emlékeznek olyan esetre, amikor az Egyesült Államok női válogatottja az első negyed vége felé még kétgólos hátrányban volt.

Ch. Gáll András
2019. 06. 05. 6:12
null
Garda Krisztina is próbálkozott becsülettel Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a nagyon jó memóriával rendelkező vízilabdaguruk emlékeznek olyan esetre, amikor az Egyesült Államok női válogatottja az első negyed vége felé még kétgólos hátrányban (1-3) lett volna aktuális ellenfelével szemben. Kedden este a világliga-szuperdöntő első napján ez volt a helyzet, merthogy Szilágyi Dorottya egy, valamint Keszthelyi Rita két góljával – utóbbiak közül az egyik álomszép ejtés volt – 3-1-re megléptek Bíró Attila szövetségi kapitány lánykái, és úgy pólóztak, mintha ők lettek volna a világ- és olimpiai bajnokok, nem pedig Adam Krikorian mester tanítványai.

De sajnos amilyen gyorsan édes álomba ringattuk magunkat, olyan gyors és kíméletlen volt az ébredés: három perc leforgása alatt négy gólt dobtak a jenkik, és máris 5-3 állt a Duna Aréna eredményjelzőjén – nem ide. Szerencsére nem omlottunk össze, Keszthelyi ötméteresből szépített, de a csapatkapitány, Maggie Steffens – aki a 2017–2018-as bajnokságban az UVSE-t erősítette – beállította az első félidő 6-4-es végeredményét.

Garda Krisztina is próbálkozott becsülettel
Fotó: Mirkó István

Fordulás után érvényesült a vendégek nyomasztó erőnléti fölénye. A nyolcadik góljuk picit kínos volt – Fischer úgy ívelt a hosszú sarokba, ahogy az húsz éve, a női szakág hőskorában volt a divat –, de 8-4 után Vályi Vanda szép pattintott góllal jelezte, hogy két csapat van a vízben, sőt, Szilágyi büntetőjével már 8-6 volt az állás. Aztán Gurisatti Gréta lefordult, remetei magányban legalább öt másodpercig lövőcselezett Johnson kapussal szemben állva, majd – a jobb kapufára bombázott. Meccslabda volt.

A negyedik nyolc percben kinyílt az olló, 10-6-nál a kissé leeresztő Gangl Edinát Kasó Orsolya váltotta a kapunkban. 11-6 után Parkes a meccs legszebb góljával kozmetikázta a különbséget, majd Szilágyi bevágta önmaga harmadik gólját, és a végén az immár négygólos Keszthelyi ötméteresből beállította a 12-9-es végeredményt.

Bíró kapitány a meccs előtt azt mondta, ő már egy négygólos vereséggel is kiegyezne.

A 12-9 ebbe bőven belefért…

Első napi eredmények, A csoport: Hollandia–Kína 15-7, Olaszország–Ausztrália lapzárta után, B csoport: Oroszország–Kanada 15-15, 5 méteresekkel 4-2, Egyesült Államok–Magyarország 12-9 (2-3, 4-1, 2-2, 4-3).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.