Leesett a ketrecről, most a kórházból irányít a magyar sikeredző

Az egyik lábán a sípcsontja és a bokája, a másikon a sarka sérült meg világbajnokunk mesterének, műteni kellett.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2021. 04. 18. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegedi atlétikai pályán sportnyelven fogalmazva „lesérült” és kórházba került Eperjesi László, a szülése után visszatérésre készülő fedett pályás világbajnok súlylökő Márton Anita mestere.

„Segítettem kijavítani a pályán a kalapácsvető kidobóketrecet, leestem, és ezt mindkét lábam bánta. Az egyiken a sípcsontom és a bokám, a másikon a sarkam sérült meg. Műteni kellett, ezért néhány napig nem hagyhatom el a kórházat. Először nagy volt az ijedtség, de aztán sikerült megnyugtatnom Anitát, hogy egy napig sem marad edző nélkül, megtalálom a módját a közös munkánk folytatásának. Az élet nem áll meg, egy belevaló edzőnek nemcsak jól kell dolgoznia, hanem váratlan helyzetekben is fel kell találnia magát” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 32 esztendős, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, fedett pályán világbajnok súlylökőnő mestere.

Mivel a 62. évében járó Eperjesi László egy ideig nem látogathatja a pályát, azonnal kitalálta, hogy miként tud kapcsolatot teremteni a magyar atlétika első világbajnokával, és azt is, hogy a tokiói álmokat szövő versenyzőjének az edzésmunkáját miként tudja irányítani, illetve elemezni.

„Egyelőre itt a kórházban írom meg Anita edzéstervét, amit a szakmai csapatunkba tartozó nagyfiam, úgy is mondhatnám, hogy a jobb kezem visz ki a pályára, s ő veszi fel videóra Anita mozgását. A felvételek még aznap eljutnak hozzám, nem marad más hátra, mint a videók elemzése, amelyekhez aztán csatolom a megjegyzéseimet. A következő napon már ezeket a tanácsokat beépítve folytatódik a munka. Remélem, hogy mielőbb újra ott lehetek Anita oldalán, nem sokkal később pedig minden visszatér a rendes kerékvágásba” – mondta el Eperjesi László, aki nem a balszerencséjével foglalkozik, hanem a rá jellemző pozitív gondolkodással a megoldással, a zökkenőmentes munkával.

Eperjesi László és Márton Anita
Fotó: Atlétika.hu

Eperjesi László a vajdasági Zentáról költözött Magyarországra, ahogy annak idején a labdarúgó Nikolics Nemanja és az úszó Szabó Szebasztián is. A 39 esztendős Pars Krisztiánnál egy évvel fiatalabb ifj. Eperjesi László az olimpiai bajnokhoz hasonlóan kalapácsvetőként versenyzett, s lett junior bajnok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.