Esély a cserejátékosoknak

Ha mindenáron célt akarunk a magyar labdarúgó-válogatott elé tűzni a mai vendégjáték előtt ­Montenegró ellen (Podgorica, 20.45, tv: M4 Sport), akkor azt mondhatjuk, harmadik nekifutásra illene legyőzni a délszláv miniállam csapatát. Ennél természetesen sokkal fontosabb, hogy a találkozó belesimuljon a Szlovákia elleni felkészülésbe, mert a hétfői Eb-selejtező lesz a döntő ütközet.

2019. 09. 05. 15:26
Gazdag Dániel; Bíró Bence; Wheeler, Christos; Adoni, Zakariasz
Gazdag Dániel (8) az U21-es válogatottban már bizonyított, este bemutatkozhat a felnőtteknél Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal ezelőtt részletesen megírtuk, nem nem a Magyar Labdarúgó-szövetség kereste a játéklehetőséget mára a Szlovákia elleni mérkőzés előtt, az európai szövetség, az UEFA kötelezi a selejtezősorozatban éppen szabadnapos csapatokat az esélyegyenlőség jegyében arra, hogy pályára lépjenek. Ne kerteljünk, a montenegrói túrával együtt is jelentős előnyben leszünk északi szomszédunkkal szemben, hiszen mi csütörtökön barátságos, ők pedig pénteken – a horvátok ellen – roppant éles mérkőzést játszanak.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kötelező udva­riasság jegyében a szerdai elutazás előtt így beszélt a mai találkozóról:

– Az én szemszögemből minden meccs fontos, éppen ezért a jövő hétfői, Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőről még nem beszéltünk, csakis Montenegróra koncentrálunk.

Majd hozzátette, az elmúlt napokban intenzív edzéseket vezényelt, amelyek alapján úgy érzi, a játékosai jó állapotban vannak és nagyon motiváltak. A Podgoricában pályára lépő kezdőcsapat – elmondása szerint – összeállt a fejében, egyúttal megjegyezte, lesznek olyanok, akik mindkét találkozón szerepelnek majd, mivel a szezon elején sok futballistának még szüksége van játékpercekre.

(8) az U21-es válogatottban már bizonyított, este bemutatkozhat a felnőtteknél
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezzel együtt valószínű, Rossi Podgoricában nem fogja megszakítani a kulcsembereit. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy és Pátkai Máté nem lesz ott a pályán, hiszen el sem utaztak. Mindketten sérüléssel bajlódnak, Telkiben folytatják a rehabilitációt.

Az ő távollétük nagy esélyt kínál a szintén védekező középpályás Gazdag Dánielnek. A Honvéd 23 éves játékosa így fogalmazott:

– A Szlovákia elleni találkozó fontosabb, de a mostani jó lehetőség lehet azoknak a játékosoknak, akik egyelőre kevesebbet szerepeltek.

Gazdag olyannyira megfelel eme kitételnek, hogy Montenegró ellen debütálhat a nemzeti csapatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.