Eszement összegekkel dobálóznak Harry Kane-nel kapcsolatban

A Daily Mail lap szerint a Tottenham Hotspur legjobb egyben legértékesebb labdarúgója, Harry Kane eladását fontolgatja. 228 millió eurót remél a csatárért...

2020. 04. 12. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni klub különben is nehéz anyagi helyzetét tovább súlyosbította a koronavírus-járvány (így például a tavaly átadott új stadion is inkább csak tehertétel, nem pedig pénzkereseti lehetőség). Az angol lap úgy tudja, hogy a klubtulajdonos Daniel Levy immár kész megválni a 26 éves csatártól, akiért az elmúlt napokban állítólag két külföldi csúcsalakulat, a Juventus és a Real Madrid is bejelentkezett.

Kane akcióban Fotó: Reuters

Az olasz bajnok, ha igaz, 120 millió eurót (42,5 milliárd forint) kész lenne kifizetni Kane-ért. A Tottenham azonban 200 millió fontot, 228 millió eurót akar, hogy pénzügyileg egyenesbe kerüljön. (Kane piaci értékét a mértékadónak tartott Transfermarkt portál 150 millió euróra becsüli.) Ezzel az összeggel Kane egyszersmind minden idők legdrágább futballistája lenne, megelőzve a rekorder brazil Neymart, aki 2017-ben 222 millióért igazolt a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez.

Ha ez az értesülés igaz, akkor az európai futballelit klubjait nem befolyásolja különösebben a jelenlegi helyzet, úgy tervezik a jövőt, mintha mi sem történt volna. Majd meglátjuk.

Kane ebben az idényben 25 mérkőzésen játszott, és 17 gólt szerzett. 2011 óta pedig összesen 278 tétmérkőzésen 181-szer volt eredményes. Az angol válogatottnak is nagy erőssége: 45 fellépésén 32 gólt ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.