Európa-bajnokunkat ledöntötte a gerincsérv, oda a nagy álma

A június 6-án kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokság miatt tért vissza a tatamira az Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Mészáros Anett, és be is került válogatottunkba. A 33 éves dzsúdós azonban megsérült, már meg is műtötték az Országos Gerincgyógyászati Központban, és már csak abban bízik, hogy legalább szurkolni ki tud látogatni a vb-re.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 9:46
Mészáros Anett
Mészáros Anett Forrás: MJSZ/Horváth György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnos nem tudtam tovább harcolni a gerincsérvemmel…, ezúttal egy rossz mozdulattól kiszakadt, és ma reggel műtétre került sor. Köszönöm mindenkinek, aki a felkészülésemet követte, és szurkolt nekem” – tudatta Facebook-oldalán az Országos Gerincgyógyászati Központból bejelentkező, 33 éves Mészáros Anett, a 2010-es bécsi Európa-bajnokság aranyérmese, aki a 2009-es rotterdami és a 2010-es tokiói világbajnokságon ezüst-, a 2007-es Rio de Janeiró-i és a 2011-es párizsi vb-n bronzérmes lett a 70 kilogrammos súlycsoportban. S van egy Eb-bronza is a 2005-ös rotterdami kontinenstornáról. A Papp László Budapest Sportarénában legutóbb 2015-ben versenyzett, ekkor a hazai Grand Prix-n bronzérmes lett.

Mészáros Anett legfeljebb nézőként lehet ott a budapesti világbajnokságon
Fotó: Magyar Judoszövetség/Horváth György

Mészáros Anett a 2012-es londoni olimpián súlyos sérülése, keresztszalag-szakadása után helyezetlenül zárt. A 2016-os riói ötkarikás játékokra nem jutott ki, 2019-ben visszavonult, s 2021-ben a budapesti vb miatt tért vissza. Idén két nemzetközi versenyén nem szerepelt jól, immár a 78 kilogrammban: a prágai Európa-kupán az első mérkőzését megnyerte, majd kétszer kikapott, később a Tbilisziben rendezett Grand Slamen az első mérkőzésén már veszített, így kiesett. Ám az mindenképpen sokat jelenthetett volna neki, ha egy hazai rendezésű világbajnokságon indulhat – a 2017-es budapesti vb idején nem volt aktív. Mészáros Anett azonban most már csak abban bízik, hogy a versenyekre ki tud menni a Papp László Budapest Sportarénába, és ott drukkolhat a magyar válogatott tagjainak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.