Európa Játékok: Lőrincz Tamás bronzérmes

A kétszeres vb bronzérmes 32 éves kötöttfogású Torba Erik ezüstje után a második magyar birkózóérmet nyerte a játékokon, melyen a magyar küldöttség 14. érme az övé.

Forrás: MTI2019. 06. 29. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő bronzérmet nyert a minszki Európa Játékok birkózótornáján.

A BHSE háromszoros Európa-bajnoka és olimpiai ezüstérmese pénteken két győzelemmel elődöntőbe jutott, ám ott nem bírt az örmény Karapet Csaljannal. Mint a meccs után elmondta, minden rossz összejött neki erre a versenyre, napok óta gyomorrontással küzd, a vádlija is begörcsölt, ráadásul a fogyása sem ment jól.

Azt ugyanakkor gyorsan hozzátette, összeszedi magát szombatra, mert a bronzérmet mindenképpen mag akarja szerezni.

A vigaszágról az eddig komolyabb eredménnyel nem rendelkező moldovai Igor Besleaga érkezett a helyosztóra, akit a papírforma alapján vernie kellett a magyar klasszisnak.

A meccs korai szakasza a kötöttfogású mérkőzések szokott forgatókönyvét hozta, alig egy perc állóbirkózás után intés következett. A büntetett ezúttal a moldovai volt (1-0), akit lentről Lőrincz nehezen „szedett össze”, hosszú másodpercekig küzdött mire a megfelelő fogásból indítani tudott, akkor viszont kétszer is pörgetett (5-1).

A folytatásban jelentős előnyének megőrzésére törekedett a magyar, aki biztosan állt a lábán, a második menet közepén pedig intése után (1-5) szépen védekezett, így összességében fölényes győzelmet aratott.

Lőrincz Tamás moldovai ellenfelet vert meg a bronzcsata során

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Nagyon kellett a két pörgetés, sokáig tartott mire sikerült, már hallottam az egyik bírót, amikor a színemet mondta, azután felállíthatott volna a vezetőbíró.

Szerencsére sikerült, szükség volt rá, mert nem tudom, állásból képes lettem volna-e akciózni a második menetben, ha kell” – beszélt a bronzmeccsről Lőrincz Tamás, aki azt is elárulta, hogy egy fokkal sem lett jobban péntek óta.

„Nem tudom, mi van velem. Talán azért van, mert sok minden összejött mostanában, hétfőn még államvizsgáztam, előtte azért izgultam, aztán egyből jött az Európa Játékok. Meglátjuk, holnap mi lesz, bár akkor sem lesz jobb, mert Viktorért jobban fogok izgulni mint magamért.”

A kétszeres világbajnoki bronzérmes 32 éves klasszis Torba Erik (60 kg) – fél órával korábban szerzett – ezüstje után a második magyar birkózóérmet nyerte az EJ-n, melyen a magyar küldöttség 14. érme az övé (4 arany, 6 ezüst, 4 bronz).

a vigaszágon folytathatja

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a minszki Európa Játékokon.

Az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar délelőtt előbb simán nyert, majd a negyeddöntőben 3-0-ra kikapott az azeri Islam Abbasovtól, aki viszont az esti elődöntőjét is könnyedén nyerte, így újabb esélyt adott Lőrincznek.

A BHSE kötöttfogásúja vasárnap magyar idő szerint 12.00-kor a szerb Nikolaj Dobrevvel küzd meg, s ha győz, a bronzéremért léphet majd szőnyegre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.