Az Inter kiütéses győzelemmel jutott az Európa-liga döntőjébe + videók

Az Európa-liga második elődöntőjében az olasz Internazionale a második félidőben négy góllal húsz perc alatt kiütötte az ukrán Sahtar Donyecket, és 5-0-lal jutott a döntőbe, ahol pénteken a Sevilla lesz az ellenfele. Az Interben Martínez és Lukaku is kétszer volt eredményes.

Magyar Nemzet
2020. 08. 17. 23:14
Düsseldorf, 2020. augusztus 17. Lautaro Martínez, az Internazionale játékosa, miután megszerezte csapata elsõ gólját a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Európa-liga elõdöntõjében Düsseldorfban 2020. augusztus 17-én. MTI/EPA pool/Sascha Steinbach Fotó: Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Sevilla a Manchester United legyőzésével már bejutott az Európa-liga pénteki döntőjébe, hétfő este az Internazionalén és a Sahtar Donyecken volt a sor. A fináléra az olasz együttes számított esélyesnek, ám az ukrán csapat remek formában érkezett az elődöntőbe. Az Inter a 2010-es Bajnokok Ligája-győzelme óta nem volt döntős az európai kupákban, a tízéves évfordulót persze szeretné az Európa-liga megnyerésével megünnepelni.

Már a 3. percben cserélni kellett, de nem játékost, hanem labdát: ennyit bírt, és kilyukadt. Az első helyzet a Sahtar előtt adódott negyedórányi játék után, ám de Vrij becsúszva mentett Marcos elől. A 19. percben a másik kapunál nem volt senki, aki tisztázni tudott volna Martínez elől: Pjatov eladta a labdát, Barella jobbról beadott, Martínez pedig mintegy hat méterről a hálóba fejelt – 1-0 az Internek. Tíz perccel később Young fejelt négy lépésnyiről az ukrán kapu fölé, a Sahtarnak erre az első félidőben nem volt válasza.

 

A szünet után a játékvezető a VAR segítségével – helyesen – nem ítélt tizenegyest a Sahtarnak. Az 50. percben Martínez 21 méteres lövését védte nagy bravúrral Pjatov, majd Lukaku tekerte kevéssel a bal alsó sarok mellé a labdát. Kisvártatva azonban a lehetőségekből gól, illetve gólok lettek, az Inter valóságos gőzhengert indított be. A 64. percben D'Ambrosio fejelt a Sahtar kapujába, a 74. percben Martínez lövése talált utat a bal alsó sarokba, öt perccel később Lukaku lőtt a hálóba közelről, majd hat perc múlva ismét a belga csatár volt eredményes – 5-0.

 

 

 

 

Az Inter húsz perc alatt négy góllal padlóra küldte a Sahtart, nyert 5-0-ra, és készülhet a Sevilla ellen a pénteki döntőre.

Európa-liga, menetrend

Elődöntő:

vasárnap: Sevilla–Manchester United 2-1

hétfő: Internazionale–Sahtar Donyeck 5-0

A negyeddöntők eredményei:

Manchester United–FC Köbenhavn 1-0 – hosszabbításban

Internazionale–Bayer Leverkusen 2-1

Sahtar Donyeck–FC Basel 4-1

Sevilla–Wolverhampton Wanderers 1-0

A döntőt augusztus 21-én, pénteken 21 órakor Kölnben játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.