A Honvédnak az Európa-ligában lehet ellenfele Zágrábból

Hétfőn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartották a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének sorsolását, kedden pedig már a következő forduló lehetséges párosításaira is fény derült. A Mol Fehérvárnak a svájci Servette és a francia Reims párharc győztese lehet az ellenfele a selejtezők 3. fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 13:16
null
Székesfehérvár 202000822 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkőzés MOL Fehérvár FC Paks Foto Nemzeti Sport Török Attila A képen: Hodzic Armin Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző körökhöz hasonlóan ezúttal is bajnoki és nem bajnoki ágra osztották a résztvevőket az Európa-ligában is: előbbinél három, utóbbinál nyolc csoportot alakítottak ki, kiemeltekkel és nem kiemeltekkel. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Bp. Honvéd a 2. fordulóbeli ellenfelének, a svéd Malmőnek köszönhetően szerepelt a kiemeltek között, ám a 3. fordulóhoz még túl kell jutnia a svéd együttesen szeptember 17-én, mint ahogyan ugyanazon a napon a Mol Fehérvárnak is tovább kell jutnia a máltai Hibernians ellen.

A még érdekelt két magyar együttes, a Bp. Honvéd és a Mol Fehérvár a nem bajnoki ágon szerepel. Az 1. csoportban a kiemelt párosítások, illetve csapatok ezek voltak: Bp. Honvéd/Malmö (svéd), Sporting CP (portugál), PSV Eindhoven (holland). A nem kiemeltek: Nomme Kalju (észt)/Aarhus GF (dán)/NK Mura (szlovén), Viking FK Stavanger (norvég)/Aberdeen FC (skót), NK Lokomotiva Zagreb (horvát). A 3. csoport kiemeltjei: Teuta Durrës (albán)/Granada CF (spanyol), HNK Rijeka (horvát), Servette FC (svájci)/Stade de Reims (francia), a nem kiemeltek pedig: Hibernians FC (máltai)/Mol Fehérvár FC, Lokomotivi Tbiliszi (grúz)/Dinamo Moszkva (orosz).

A sorsolás eredményeképpen először az dőlt el, hogy a Mol Fehérvár a máltai sikere esetén a Servette FC (svájci)/Stade de Reims (francia) párharc győztesével játszik a főtábláért, a Bp. Honvéd pedig a horvát NK Lokomotiva Zagreb ellen teheti meg, ha előtte kiejti a Malmőt, mindkét magyar együttes hazai pályán szerepel majd. Ez azt jelenti, hogy miután a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőinek a 3. fordulójában a Dinamo Zagrebbel játszik, előfordulhat, hogy a másik zágrábi csapat is Budapestre utazik.

A harmadik selejtezőkör mérkőzéseit szeptember 24-én, csütörtökön játsszák. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj dönt a továbbjutóról. A győztesek a play-offba kerülnek, ahol szintén egy meccsen dől el, ki jut be a csoportkörbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.