Európai nézőrekord született női labdarúgómeccsen Spanyolországban

Vasárnap 60 739 néző tekintette meg a helyszínen az Atlético Madrid-Barcelona női labdarúgó-mérkőzést a spanyol bajnokságban, ami klubszinten rekordot jelent Európában.

Forrás: MTI2019. 03. 17. 19:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón 2-0-ra nyertek a katalánok, ezzel három pontra csökkentették hátrányukat az éllovas fővárosiakkal szemben.

Az előző klubcsúcsot január 30. óta az Athletic Bilbao-Atlético Madrid kupameccs tartotta 48 121 nézővel. A válogatott találkozókat tekintve a 2014-es Anglia-Németország (0-3) barátságos összecsapás volt a kontinentális rekorder, amelyre 55 ezren látogattak ki a londoni Wembley Stadionba.

A női világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő jelenti: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-ás végeredmény után tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.