Exgyőriek játszanak a Győrt elbúcsúztató Brest ellen a BL-döntőben

Kiderült, melyik csapat lesz a Brest ellenfele a női kézilabda BL-döntőben: a Vipers Kristiansand. A négy korábbi ETO-játékossal felálló norvég bajnok 33-30-ra legyőzte a CSZKA Moszkva csapatát.

Szilágyi
2021. 05. 29. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétméterespárbajba torkolló Győr–Brest elődöntő után sokkal simábban alakult a Vipers–CSZKA Moszkva párharc a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Final Fourban. 10-10-ig viszonylag szorosan tapadtak egymásra a csapatok, az első félidő hajrájában összeomlott a moszkvai csapat, tizennégy perc alatt csak két gólra volt képes, míg a norvég együttes nyolcszor talált a kapuba. A 18-12-es első játékrész könnyed szórakozást, sima folytatást ígért.

Nora Mörk és társai örülhettek a végén
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A CSZKA azonban nem adta fel, próbált lőtávolon belül maradni, feljött öt gólra, semmi sem veszélyeztette a norvégok győzelmét. Elsősorban azért, mert kiválóan védett a kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös Európa-bajnok, világbajnok a dán Viborggal egy, a Győrrel később három BL-t nyert Katrine Lunde.

Az ETO-val négy Bajnokok Ligáját nyert szintén norvég Mora Mörk is jó napot fogott ki, csakúgy, mint Jana Knedliková és a negyven felé közelítő Heidi Löke, aki szintén szép időszakot töltött Győrben.

Negyedórával a vége előtt váratlanul felcsillant a remény az oroszok előtt, 24-21-re alakították az állást. Hatott a norvég időkérés, a hajrában megint „visszahízlalták” az előnyt. A vége 33-30 lett. A holnapi döntőben a Győr ellen hétméterespárbaj után diadalmaskodó Brest Bretagne ellenfele a norvég Vipers lesz. A bronzmeccsen, Görbicz Anita utolsó nemzetközi kupamérkőzésén a CSZKA Moszkva ellen igyekszik megszerezni a bronzérmet a Győri Audi ETO.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő: Vipers Kristiansand–CSZKA Moszkva 33-30. A vasárnapi program: Győri Audi ETO–CSZKA Moszkva 15.15. Döntő: Brest Bretagne–Vipers Kristiansand 18.00. Mindkét mérkőzést élőben közvetíti a Sport Tv.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.