Ez nem volt igazi főpróba

Felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott a magyar válogatott Montenegrótól, ám pénteken már mindenki csak a hétfői, Szlovákiai Eb-selejtezőre összpontosít a válogatott háza táján. Nem véletlenül, hiszen Marco Rossi egészen más csapatot tervez arra az összecsapásra.

Magyar Nemzet
2019. 09. 07. 17:21
null
A kapitány Ferenczi Jánost is bedobta a mély vízbe Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs jelentősége, csak éppen bosszantó – röviden így lehet összefoglalni a magyar válogatott csütörtök esti pod­goricai vereségét Montenegrótól. Ez volt az a mérkőzés, amelyet csupán az UEFA előírásai miatt kellett megrendezni, és főpróbának sem igen nevezhetjük a hétfői, Szlovákia elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre.

Nagy összegben lehet ugyanis fogadni rá, hogy a hétfői kezdőcsapat markánsan eltér majd a csütörtökitől, így aztán a Podgoricában látottakból nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Nem tette ezt szövetségi kapitány sem, aki ennek ellenére bosszúsan értékelt a lefújás után:

„A második hazai gólt megelőző hibát nehéz elfogadni. Elsősorban nem szabálytalanságára gondolok, hanem arra, hogy az egész támadás alatt hiányzott belőlünk a határozottság és a koncentráció. Ezek a hibák nemzetközi szinten nem férnek bele, bízom benne, hogy a jövőben hasonló nem ismétlődik meg. A teljesítményünkkel összességében nem lehetek elégedetlen, a játékosok nagyjából azt nyújtották, amit vártam tőlük. Senkit sem akarok megsérteni, de mi nem vagyunk az olasz, a spanyol vagy az angol válogatott szintjén, ha az alapcsapatunkból kicserélünk nyolc-kilenc játékost, nem tudunk ugyanazon a szinten teljesíteni. Ugyanakkor bosszant az eredmény, utálok veszíteni.”

A kapitány Ferenczi Jánost is bedobta a mély vízbe
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Marco Rossi három újoncot avatott Podgoricában, Gazdag Dánielnek kezdőként, Sigér Dávidnak csereként adott egy-egy félidőt, Ferenczi Jánost pedig az utolsó fél órára küldte pályára. A meccs embere magyar szempontból volt, ha nem véd bravúrosan – különösen a találkozó hajrájában –, a vereség még nagyobb különbségű lehetett volna.

Mindenesetre megnyugtató lehet a kapitánynak, hogy mellett van másik remek kapusa is, Marco Rossi azonban már csak előrenéz: „Elszalasztottuk a lehetőséget, hogy győzelemmel növeljük az önbizalmunkat, de mindegy már, hiszen a hétfői kezdőcsapat kilenc-tíz helyen változik majd a podgoricaihoz képest. Amikor úgy döntöttünk, pihentetjük a kulcsjátékosokat, számítottunk rá, hogy akadnak majd nehézségeink, ezzel együtt kiegyenlített meccset játszottunk, és bízom benne, hogy hétfőn a mi játékosaink lesznek pihentebbek, és nem a Horvátország ellen pályára lépett szlovákok.”

Határon túl is

Az erdélyi és a felvidéki magyarság is élőben láthatja a hétfő este sorra kerülő, Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőt, miután az MTVA a technikai feltételeit is teljesítette annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.