Verstappen nyert, de Alonso csinálta a show-t + videó

Nem túlzás, történelmi pillanat jött ma el a Formula–1-ben, hiszen a világbajnokság történetében most először rendezték meg az úgynevezett sprintfutamot, amely meghatározza a vasárnapi rendes verseny rajtsorrendjét. A mai 17 körös futamot Max Verstappen nyerte meg, s szerezte meg egyúttal a pole pozíciót holnapra a Brit Nagydíjon Silverstone-ban.

Magyar Nemzet
2021. 07. 17. 18:14
VERSTAPPEN, Max
Silverstone, 2021. július 17. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának sprintfutamában a silverstone-i pályán 2021. július 17-én. A futamot július 18-án rendezik. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 most debütáló lebonyolításában pénteken rendezték meg az időmérőt , amelynek végeredménye alapján alakult ki a mai sprintfutam rajtsorrendje. Mivel (Mercedes) volt a leggyorsabb a kvalifikáción, ő indult az élről, a bajnoki éllovas (Red Bull) elől.

A legfontosabb tudnivalók a sprintfutamról:

  • A rajtsorrendet a pénteki időmérő határozza meg.
  • 17 kört teljesít a mezőny.
  • Nem kell kötelezően kereket cserélni.
  • Az első három helyezett kap pontot.
  • A végeredmény meghatározza a rajtsorrendet a vasárnapi futamra.
  • A rajtnál rögtön előzés volt, Hamilton kicsit beragadt, Verstappen pedig kihasználta a lehetőséget, és átvette a vezetést. Mögöttük Bottas, Leclerc, Alonso, Norris, Pérez, Ricciardo, Vettel és Russell volt az élmezőny sorrendje az első kör végén. A legnagyobbat Alonso lépett előre, aki hat helyet fogott egyetlen kör alatt a Renault-val.

    Így lépett előre Alonso a 11. helyről az ötödikre:

    Az élen Verstappen magabiztosan őrizte az előnyét Hamiltonnal szemben, a hajrára több mint három másodpercre nőtt a különbség közöttük, így a holland nyerte meg az F1 első sprintfutamát három pontért cserébe. Mögötte két Mercedes-pilóta következett, Hamilton, illetve Bottas, ők kaptak még két, illetve egy pontot. Az első tízben végzett még sorrendben Leclerc, Norris, Ricciardo, Alonso, Vettel, Russell és Ocon, de nekik ezért már nem járt pont.

    A holnapi hagyományos versenyt tehát Verstappen várja a pole pozícióból, mellőle Hamilton rajtol az első sorból.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.