Közel volt a bravúr, de a Falco kiesett a Bajnokok Ligájából

A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában a szombathelyi Falco KC az első negyedet követően jól játszva 73-68-ra kikapott az orosz Nyizsnyij Novgorod vendégeként, így a csoportjában a harmadik helyen végzett, és nem jutott a legjobb tizenhat közé.

Magyar Nemzet
2021. 01. 19. 20:04
null
Perl Zoltán jól játszott a Novgorod ellen Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Falco egyszer már elutazott Nyizsnyij-Novgorodba a Bajnokok Ligája csoportkörében, ám októberben a kezdés előtt néhány órával kiderült, a hazai csapatnál többen megfertőződtek a koronavírussal. A meccset lefújták, a szombathelyiek dolguk végezetlenül utazhattak haza, kidobva ezzel az ablakon egy kalap pénzt, és hiába ágáltak ellene, most újra el kellett utazniuk a messze fekvő orosz városba.

Ráadásul komoly tétért utaztak, ugyanis a csoportban úgy alakultak az eredmények, hogy ki-ki meccset játszhatott. Ez a mérkőzés az egyik továbbjutóról döntött úgy, hogy a novgorodi csapat már teljes létszámban tudott pályára lépni, nem zárt csarnokban, hanem a szurkolói előtt, ugyanakkor a magyar csapat játékosainak ismét meg kellett küzdeniük a külső körülményekkel. A Falco a kezdőjében négy magyarral, Benke Szilárddal, Keller Ákossal, Perl Zoltánnal és Váradi Benedekkel állt ki a mérkőzésre.

 

Perl Zoltán jól játszott a Novgorod ellen
Fotó: Fiba.com

 

A viszontagságos utazás meg is látszott az első negyedben, a Falco kosarasai több labdát eladtak, könnyű dobásokat rontottak, pontatlanul céloztak, a házigazdák viszont számukra a legjobb ütemben gyarapították a pontjaik számát. A magyar csapatnak is voltak jó pillanatai, de amikor felzárkózhatott volna, mindig jött egy bosszantó hiba, ráadásul az első szombathelyi tripla a nyolcadik kísérletre hullott be Keller Ákos révén, és ehhez még egyet tett hozzá a nagyszünetig Evan Bruinsma. Nem volt azért reménytelen a helyzet a második félidőre, de javulásra szinte mindenben szükség volt.

 

Váradi Benedek 11 pontig jutott
Fotó: Fiba.com

 

A harmadik negyed ennek szellemében szinte tökéletesre sikerült, a Falco hiba nélkül védekezett, rossz döntésekre kényszerítette az oroszokat, a szerzett labdákból, lepattanókból pedig azt csinálhatta, amit szeret: villámgyors lerohanások végén könnyű ziccereket dobott – főleg Perl Zoltán volt a befejező ember. A 29. percben Kyan Anderson triplájával át is vette a vezetést a vendégcsapat, és lélektani előnyben várta a záró felvonást. Az azonban borzasztóan kezdődött, a Novgorod játékosai alig több mint három perc alatt bedobtak négy triplát, azaz a megzavarodó szombathelyiek ellen 12-0-al nyitottak. A szombathelyiek küzdeni akarására nem lehetett panasz, de az orosz csapat jobb volt annál, hogy ekkora előnyt ne tartson meg a végéig. A Falco mindent megpróbált, még az utolsó másfél percben is majdnem eltüntette tízpontos hátrányát, de végül a hazaiak örülhettek – a mérkőzés megnyerésének (73-68) és a továbbjutásnak is, a szombathelyiek viszont búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

A hazaiak vezetőedzője, Zoran Lukics hízelgően beszélt a meccs után a magyar együttesrő: – Elismerésem a csapatomnak és a Falcónak is, kemény meccset játszottunk. Nem lehetek igazán boldog, a játékosaim fáradtnak tűntek, ezért is lett nagyon szoros a hajrá. A Falco talán jobban megérdemelte volna a győzelmet, a két új játékosával együtt remek tulajdonságokat mutatott fel.

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője: – Nem tudok sok rosszat mondani a játékosaimra, ilyen mérkőzésre számítottunk. Talán egy kicsit idegesen kezdtünk, de aztán percről percre építkeztünk, a harmadik negyedben fordítani is tudtunk, és nyílt volt az összecsapás. Bár mi voltunk jobb helyzetben, a negyedik negyed első három-négy percében eldőlt a meccs az oroszok tripláival. A Nyizsnyij Novgorod tizenhat támadólepattanója is nagyon sok egy ilyen találkozón.

Bajnokok Ligája, D csoport: Nyizsnyij Novgorod – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-68 (17–10, 21–19, 10–20, 25–19). A Falco pontszerzői: Keller 11, Váradi 11, Perl 11, Anderson 9, Bruinsma 9, Benke 7, Lake 6, Barac 4. A csoportból a Nyizsnyij Novgorod és a spanyol Zaragoza jutott tovább, a Falco és a lengyel Lublin kiesett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.