Perl Zoltán sokkal rosszabbra számított a Bajnokok Ligájában

A szombathelyi Falco-Vulcano Energia KC ha késve is, de megkezdhette a szereplését a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában is. Perl Zoltán, a csapat válogatott játékosa a sok elmaradt meccs és edzés miatt rosszabbra számított, ám a Falco remek játékkal magabiztosan győzte a lengyel Lublint. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz a következő BL-meccs, a koronavírus ugyanis folyamatosan átírja az eredeti sorsolást.

2020. 11. 04. 15:09
© Unger Tamás
Falco Kc Szombathely - Pszczólka Start Lublin bajnokok ligája mérkőzés, 20201103, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Fotó: Vas Népe / Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán el sem hitték a szombathelyiek, hogy végre összejött: a Falco a Bajnokok Ligájában is elkezdhette az idényt. A Lublin elleni meccset papíron a 2. fordulóban rendezték, de igazából a magyar bajnoki címvédőnek ez bemutatkozás volt a BL-ben, hiszen két héttel ezelőtt hiába utaztak Oroszországba, a koronavírus miatt elmaradt a mérkőzésük a Nyizsnyij Novgorod ellen.

– Már nagyon vártuk ezt meccset – mondta lapunknak Perl Zoltán, a Falco válogatott kosarasa. – A Novgorodban történtek sokkoltak minket, hiszen feleslegesen utaztunk el oda és vissza ekkora távolságra, majd utána a kötelező karantén is sokat rabolt el az időnkből. A koronavírus miatt keddig mindössze két tétmeccset játszhattunk, így magunk sem tudtuk, hogy milyen formában és állapotban várjuk a Lublint. Aztán kiderült, kicsit érezzük a hektikus helyzet hatásait, ugyanakkor sokkal rosszabbra számítottam.

 

Perl Zoltán kosárra tör a Lublin ellen
Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

 

Még normális helyzetben is bátran mondhatnánk, hogy a Falco nagyszerűen játszott, és 84-75-re legyőzte a lengyel bajnokot. Ez különösen úgy nagy szó, hogy Gasper Okorn vezetőedző mindössze hét játékosát forgathatta a meccsen, a többi benevezett hazai kosaras egyelőre még a bajnoki meccseken sem igen kaphat szerepet, az ellenfél viszont tíz BL-re érett játékost is bevetett. A szombathelyi együttes az első negyed végén kaparintotta meg a vezetést, majd elhúzott, és a végéig sikerült a szívósan olykor két pontra is felzárkózó Lublin fordítási kísérleteit visszaverni. A félháznyi közönség megkapta kedvenceitől a remek hozzáállást, küzdőszellemet és önfeláldozó játékot, amit már megszokott, Gasper Okorn okkal nyilatkozott utána roppant lelkesen:

– Hatalmas élmény volt ismét megtapasztalni a BL-hangulatot! A fiúk küzdöttek, nagyot játszottak, megcsinálták, amit megbeszéltünk. Persze hibák mindig csúsznak be, de alapvetően elégedett voltam a csapattal. A második félidőben volt egy kis hullámvölgyünk, érződött, hogy csak hétemberes rotációval dolgoztunk, ám e problémán is túlléptünk. Jó harminc percig előnyben voltunk, végig bírtuk az erős tempót – minőségi teljesítményt nyújtott a csapat!

Edzője véleményét lapunknak Perl Zoltán azzal egészítette ki, hogy saját maguknak is bizonyítottak. Sejtették ugyanis, hogy nem változtak meg, de most meg is mutathatták, hogy mentálisan is erősek.

– A gond az, hogy ennyire zaklatott, karanténokkal megszakított felkészüléssel hosszú távon nem lehet ezt a teljesítményt nyújtani – tette hozzá. – A Lublin elleni meccs előtt kettőt edzhettünk, frissek voltunk, ám ennél többre lenne szükség. Remélem, a rutinos Strahinja Milosevics hamarosan visszatérhet, és a bajnokságban három fiatal játékosunk is növelheti a variációs lehetőségek és a pihenőidők számát. Ha minden jól megy, a hét végén meglesz a Körmend elleni meccsünk, tovább pedig nem tekintünk. Nincs értelme, a sorsolás itthon és a Bajnokok Ligájában szinte naponta borul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.