A Falco a sírból hozta vissza a győzelmet, folytatódik a párharc

A férfi-kosárlabdabajnokság döntőjének negyedik mérkőzését izgalmas meccsen, a negyedik negyedben nagyot javulva 76-70-re megnyerte a Falco a Szolnok ellen, és ezzel kiharcolta az ötödik meccsét a párharcnak. A hazai együttesben Perl Zoltán 28 pontig jutott, a folytatás és a lezárás szerdán lesz Szolnokon.

2021. 05. 24. 20:29
Kosarlabda
Szombathely, 2021. május 24. A szolnoki Marjan Cakarun (b) és Evan Bruinsma, a szombathelyi csapat játékosa a férfi kosárlabda NB I döntőjében, a 4. összecsapáson, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász mérkőzésen a szombathelyi Arena Savariában 2021. május 24-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: mti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilencedik bajnoki címéért lépett pályára a Szolnok Szombathelyen. A két csapat párharcában 2-1 volt az állás a vendégek javára, akikhez visszatérhetett a harmadik találkozót eltiltás miatt kihagyó Marjan Cakarun, övék volt a lélektani előny, ám ettől még hazai pályán a címvédő Falco számított esélyesebbnek. Csaknem telt ház támogatta a hazai csapatot, amely azért játszott most, hogy kicsikarja a mindent eldöntő ötödik mérkőzést.

Mindkét csapatnál azt hangoztatták a felek, hogy az eddigiekből nem lehet levonni semmilyen következtetést, egészen új meccs következik, és azt tényleg biztosra lehetett venni, hogy a Szolnok ezúttal nem szenved olyan katasztrofális különbségű vereséget, mint történt az a második mérkőzésen. Ezt megerősítették a találkozó elején látottak is, a vendégek ugyanis higgadtan és magabiztosan kezdtek. Ugyan a Falco elhúzott 5-0-ra, de ezt a Szolnok hamar ledolgozta, és az első negyedben jobbára vezetett is egy-két ponttal. A Falco feltűnően gyengén összpontosított, a dobásai kimaradtak, és a megengedhetőnél sokkal több labdát adott el. Ahogy a harmadik meccsen, úgy most is csak Perl Zoltán nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a társai ezúttal sem találták meg a ritmust.

 

Keller Ákos (balra) és Marjan Cakarun végig nagy csatát vívott egymással
Fotó: Varga György / MTI

 

A második játékrészben felzárkózott mellé Evan Bruinsma, és a házigazda ezzel tudta tartani a lépést a Szolnokkal, amelyben Subotic volt a vezéregyéniség, a palánk alól és a hárompontos vonal mögül is többször eredményes volt. Zömmel a vendégek vezettek, de csak két-három ponttal, így a nagyszünet utánra is nyílt maradt a mérkőzés. A szolnokiak jól védekeztek, csapatként többet nyújtottak, és megérdemelt volt a hárompontos előnyük. A folytatásban sem változott a kép, sőt a Szolnok Gibson tripláival hat ponttal is elhúzott, a szombathelyiek pedig fogcsikorgatva küzdöttek, de nem játszottak jól, kulcsembereik mondtak csődöt. Váradi Benedek kísérletei például olykor a gyűrűig is alig értek el, és Benke Szilárd dobásai sem értek célba.

A Szolnoknál mindig akadt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén, a harmadik negyedben Warner volt többször is eredményes, és az Olajbányász szép fokozatosan tízre is meg tudta növelni az előnyét. A Falcónál Perl Zoltán egyedül kevés volt a több jól teljesítő szolnoki ellen, és az utolsó játékrészre 52-62-vel fordultak rá a csapatok. Nagyon nagy javulásra lett volna szüksége a házigazdának a fordításhoz, a bajnoki remények életben tartásához, és össze is szedte magát. Küzdött becsülettel, a vendégek pedig lefagytak, és így a hazai csapat ki tudott egyenlíteni 65-65-nél, és ismét nyílttá vált a mérkőzés. Ekkor Boris Barac talált magára, ő szerezte a szombathelyi pontokat, a csapatok pedig felváltva vezettek, de az utolsó perc ötpontos hazai előnnyel kezdődött meg. Perl Zoltán 28 pontig jutott el, a Szolnok pedig ebben a játékrészben rendkívül gyenge volt – nyert a Falco, a sírból visszahozva a győzelmet, és így szerdán Szolnokon dől el a bajnoki cím sorsa.

Férfi bajnoki döntő, 4. mérkőzés: Falco-Vulcano Energia KC–Szolnoki Olajbányász 76-70 (16-19, 22-22, 14-21, 24-8). A három győztes meccsig tartó párharc állása 2-2.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.