Fáradt bajnok, bátor vendég

Nem tudott élni a Puskás Akadémia a tálcán kínált lehetőséggel, hogy felzárkózzon az élen álló trió mellé. A Ferencváros hazai pályán nem bírt a Mezőkövesddel, a Fehérvár Zalaegerszegen játszott döntetlent, de a felcsútiak ennél is rosszabbul jártak, odahaza kaptak ki a feltámadó Honvédtól a labdarúgó NB I 11. fordulójában.

2019. 11. 04. 15:45
null
Boli (labdával) szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a kövesdi kapura Fotó: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álomszerűen kezdődött a 11. forduló a ferencvárosiaknak. Alig telt el néhány perc a Mezőkövesd elleni rangadóból, amikor kihangosított telefon hangján csengett az eredményjelző: üzenet érkezett, s megjelent a kivetítőn, hogy a Kaposvár vezetést szerzett az Újpest ellen. Kisvártatva megismétlődött a jelenet, ekkor a ZTE Fehérvárnak rúgott gólját fogadták elégedett kurjantással a fradisták. Aztán a sajátjaikat is ünnepelhették, Isael szögletéből Ihnatenko már a 9. percben megszerezte a vezetést.

A folytatás mégsem alakult fényesen a Groupama Arénában, s nem csupán azért, mert az Újpest, majd a Fehérvár is fordított (igaz, utóbbi végül nem tudott nyerni Zalaegerszegen). A hangulat eleve kissé nyomott volt – az Újpest elleni derbi miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága a kapu mögötti B lelátót lezáratta –, amin sem a hazaiak meglehetősen monoton, sem a vendégek kezdetben kissé bátortalan játéka nem változtatott. A mezőkövesdiek idővel kezdték megérezni, lehet keresnivalójuk az indiszponált címvédő ellen. Az első félidőben Dibusz, folytatva az elmúlt hetek hagyományát, elképesztően nagy bravúrral hárította Zivzivadze lövését, de a második félidő elején már ő is tehetetlen volt, amikor Cseri beadásából ismét a grúz játékos került helyzetbe, s fejelt védhetetlenül a bal felsőbe. A légiós hozzátartozói – hiába, a kaukázusi szenvedély – olyan fiesztába kezdtek a lelátón, mintha a Mezőkövesd a BL-döntőt nyerte volna meg.

Boli (labdával) szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a kövesdi kapura
Fotó: MTI/Czagány Balázs

A folytatásban a Fradi egyre inkább a kapuja elé szögezte az ellenfelét, de az ukrán ikertornyok, Haratin és Ihnatenko körülményesen és ­kiismerhetően szervezték a játékot, a Zubkov, Boli, Tokmac csatártrió teljesen veszélytelen volt. Ennek ismeretében a közönség soraiban értetlenséget váltott ki, hogy Szergej Rebrov a csapat legjobbját, Isaelt cserélte le – talán, mert pihentette a CSZKA elleni csütörtöki meccsre. A helyére beállt Bőle, majd Leandro és Varga is hozott némi frissességet, de ez kevés volt a győzelemhez, a Mezőkövesd megérdemelten szerzett egy pontot.

– Önök nem látták, hogyan nézett ki a csapat a szünetben az öltözőben. Nagyon fáradtak voltak a játékosok. Én nagyon szeretem az intenzív futballt, de ennyi meccs mellett nem lehet ilyen intenzitást elvárni a játékosoktól – magyarázta a halvány produkciót Rebrov.

Kollégája, Kuttor Attila érthetően dicsérte az övéit: – A csapaton lehetett látni, hogy nem ijedt meg a kapott gól után, ezért én sem. Más csapatok azért nem így szoktak futballozni hátrányban a Ferencváros otthonában.

Nem bírt a fáradt esélyes a bátor vendéggel. Igen, így összegezhető a rangadó.

Utóirat: A Paks vasárnap menesztette edzőjét, Tomiszlav Szivicset.

Labdarúgó NB I, 11. forduló

Ferencváros–Mezőkövesd 1-1 (1-0), Groupama Aréna, 7437 néző, jv.. Pintér. Gólok: Ihnatenko (9.), ill. Zivzivadze (49.).

ZTE FC–Mol Fehérvár FC 3-3 (2-0), Zalaegerszeg, 4038 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólok: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), ill. Nego (51.), Hodzic (53.), Futács (83.).

Puskás Akadémia–Honvéd 1-2 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 2123 néző, jv.: Solymosi. Gólok: Gyorcsó (23.), ill. Lanzafame (6.), Gazdag (73.).

Debrecen–Paks 3-1 (2-0), Nagyerdei Stadion, 2650 néző, jv.: Csonka. Gólok: Szécsi (28.), Kusnyír (33.), Kundrák (60.), ill. Böde (81.).

Diósgyőr–Kisvárda 3-1 (1-0), Diósgyőr, 4268 néző, jv.: Berke. Gólok: Sesztakov (3.), Iszlai (62., 11-esből), Rui Pedro (91., 11-esből), ill. Bumba (50.).

Kaposvár–Újpest 2-3 (1-2), Kaposvár, 2075 néző, jv.: Pillók. Gólok: Balázs Zs. (4.), Ádám (52.), ill. Zsótér 827.), Simon K. (44.), Nwobodo (49.).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.