Fegyelmi eljárást indít az MLSZ a kifakadó Kuttor ellen

Várható volt, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség nem hagyja szó nélkül Kuttor Attilának, a Mezőkövesd vezetőedzőjének kritikus nyilatkozatát, amit a szakvezető szerdán, a Debrecen ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített, súlyos játékvezetői hibákat hozó NB I-es találkozó után tett. A tréner ellen fegyelmi vizsgálat indul.

2020. 06. 25. 21:00
Kuttor Attila; Koszta Márk;
Azt szeretné, ha a Mezőkövesd futballozna Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuttor Attilával, a Mezőkövesd vezetőedzőjével szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. A sportági szövetség holnapjának csütörtöki beszámolója szerint a tárgyalást hétfőn délben tartják.

Kuttor Attila csapata szerdai, a Debrecen ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített bajnoki összecsapását követően feldúltan nyilatkozott az M4 Sportnak, többek között a következőket mondta: „Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni. Visszanéztük, bátran merem állítani, szabályos gólt rúgtunk, az ellenfél pedig egy lesgólt fejelt. Nyugodtan indulhat bárki az Európa-ligában, aki akar vagy akit az MLSZ megjelöl. Mi nem azért hajtunk, csak azt szeretnénk, ha a pályán végzett munkánkat nem vennék el tőlünk. Ezt már nem tudjuk elviselni.”

Kuttor Attila teljes nyilatkozata itt tekinthető meg:

Kuttor május 23-án, a Magyar Kupa-elődöntő első, Mol Fehérvár elleni összecsapásán a játékvezető egyik ítéletét kritizálta, amiért piros lapot, majd a fegyelmi ülést követően két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Utóbbit később mérsékelték – ugyanakkor háromszázezer forintos pénzbüntetése érvényben maradt –, így csak a visszavágón nem ülhetett a kispadon, a Budapest Honvéd elleni, vesztes kupadöntőn viszont ott lehetett.

Mivel most a fegyelmi tárgyalásra csak hétfőn kerül sor, a vezetőedző az NB I záró fordulójában szombaton ott lehet a kispadon a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón. A harmadik helyért harcoló Mezőkövesd egy pont hátrányban van a Puskás Akadémiával szemben, a felcsútiak a Honvédot fogadják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.