Fegyelmi eljárást kezdeményez a Szeged Nagy László ellen

Még egy hét sem telt el a Mol-Pick Szeged hivatalos közleménye óta, amelyben valótlan mondatokkal vádolta Nagy Lászlót, ma újabb fejlemény történt. A szegedi kézilabdaklub elnöke, Szűcs Ernő Péter bejelentette, hogy „nem a médián keresztül szeretnénk ezt az ügyet tisztázni, hanem hivatalos mederbe kívánjuk terelni, lefolytatni az eljárást”. A kézilabda-szövetség megerősítette, fegyelmi eljárás indul az ügyben.

Magyar Nemzet
2021. 07. 13. 18:55
Nagy László
Nagy Lászlót továbbra is támadja a magyar bajnok elnöke Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu információi szerint a szegediek részéről Kiss Bence cégvezető hétfőn hivatalos levélben fordult dr. Lóránth Józsefhez, és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) etikai kódexének 6/d pontjának megsértése kapcsán fegyelmi eljárást kezdeményezett az MKSZ Etikai és Fegyelmi bizottsága elnökénél a Telekom Veszprém sportigazgatója ellen. A szegediek beadványukban arra hivatkoznak, hogy a Veszprém sportigazgatója által letagadott cselekedet – a szerződéssel rendelkező Bodó Richárd megkérdőjelezhető módon és időpontban történő csábítása – súlyosan etikátlan.

Nagy Lászlót vádolja a Szeged
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke a VAKSZ kézilabda magazin június 21-i adásában arról beszélt, hogy a Telekom Veszprém a bajnoki döntő két mérkőzése között kereste meg Bodó Richárdot, a szegediek átlövőjét.

– Hallottam én is arról a fórumbejegyzésről, amelyben azt mondták, hogy a veszprémiek ajánlatot tettek neki. Ez nem igaz, de megkeresték, közvetlenül a második mérkőzés előtt, ami nálunk eléggé kiverte a biztosítékot – mondta Szűcs Ernő Péter.

Nagy Lászlót erről is kérdezték a VAKSZ július 5-i adásában. – Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, az számomra minősíthetetlen. Nem tudom, hogy mi volt az oka, hogy amikor felhívtam, akkor kinyomott, és utána nem volt ideje, vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot – mondta Nagy László, aki még egyszer kiemelte, szóba került a szerződtetése a szegedi átlövőnek, de konkrét tárgyalás nem történt.

Korábban lapunknak Nagy László határozottan cáfolta, hogy ő kereste volna Bodó Richárdot. Elmondta, a történtekről kérdezzék meg Bodó menedzserét arról, hogyan is zajlott ez a megbeszélés.

Július 7-én szerdán közleményt jelentetett meg a Mol-Pick Szeged a saját honlapján. Ezt követte a mai hír, amit a 24.hu írt meg elsőként: az internetes lap telefonon kereste meg Szűcs Ernő Pétert, a Mol-Pick Szeged elnökét, aki megerősítette az MKSZ alelnöke elleni fegyelmi eljárás kezdeményezésének tényét. A szegedi klubelnök arra a kérdésre, hogy mi változott az elmúlt napokban, amely miatt újra nyitották a múlt héten kiadott közleményük végén már lezártnak tekintett ügyet, úgy felelt: „Mivel Nagy László semmilyen módon nem cáfolta állításainkat, és a Magyar Kézilabda-Szövetség sem reagált az ügyben, mindez olyan felzúdulást váltott ki a szurkolótáborunk részéről és a kézilabda-társadalom egészében, hogy úgy döntöttünk, nem a médián keresztül szeretnénk ezt az ügyet tisztázni, hanem hivatalos mederbe kívánjuk terelni, lefolytatni az eljárást.”

Egyelőre itt tart az ügy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.