Dárdai Palkó gólt lőtt, de a Fehérvár nem eredt a Fradi nyomába

A Mol Fehérvár ismét nem tudta kihasználni a Ferencváros botlását, hazai pályán kikapott 2-1-re a Bp. Honvédtól az NB I 18. fordulójában. A kispestiek okosan futballoztak, a fehérváriak mezőnyfölénye pedig nem társult kellő ötletességgel. Dárdai Palkó először volt kezdő a csapatban, és gólt is szerzett.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 21:23
Loic Nego akcióban
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár a sors kegyéből újabb ziccert kapott. A Ferencváros a bajnokságban az idén már másodszor nem tudott nyerni a Groupama Arénában, a Diósgyőrtől elszenvedett vereség után most csak 1-1-et játszott a Kisvárdával, sőt, egy hete ugyancsak meg kellett elégednie a döntetlennel Felcsúton, így lehetőség nyílt a fehérváriaknak a felzárkózásra. Ehhez képest a hét közben kikaptak Kisvárdán, de mint szó volt róla, a sors kegyes velük, mert a Fradi újabb botlása újabb esélyt adott nekik, ezúttal hazai pályán a Bp. Honvéd ellen.

 

Loic Nego akcióban Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Ehhez képest viszonylag hamar, a 21. percben a Mol Fehérvár ajándékba adott egy gólt a Bp. Honvédnak: Rockov passzolt Alefhez, aki csínybe adta vissza a labdát, Szendrei szerelte őt, a kapus azonban kivetődött a kapujától elfelé tartó honvédosra, ő pedig összeesett, talán nem lett volna tizenegyes, de mindegy volt, mert Hidi a tizenhatosról két védő között laposan a kapu közepébe lőtt – 0-1.

 

Kissé izzadságosan próbálkozott a Vidi az egyenlítéssel, ami végül közvetlenül a félidő lefújása előtt jött össze: a 44. percben Nikolics átadását Dárdai jól tette maga elé, majd kissé jobbról ballal, 9 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt – 1-1.

A folytatásban a Mol Fehérvár igyekezett nagy fölényt kiharcolni, ami sikerült is neki, de csupán kisebb helyzeteket tudott kidolgozni, a kispestiek pedig kontrákra spekuláltak. Nem kapkodtak, higgadtan védekeztek, és mindennek meg is lett a gyümölcse. A 79. percben bal oldali, jobblábas szögletét az ötös sarokról Lovric fejjel középre csúsztatta, Batik pedig az ötösről, középről a bal felső sarokba stukkolta a labdát – 1-2.

Ezzel a vereséggel a fehérváriak nemhogy közelítettek volna a Ferencvároshoz, inkább csak nőtt a hátrányuk, a bajnoki álmaikat nemigen lehet így komolyan venni. A Bp. Honvéd viszont a tabella alsó részében megelőzte az Újpestet, és a kilencedik helyre lépett előre.

 

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest 3-2 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (11-esből 80.), illetve Szakály (75.), Beridze (78.)

Ferencváros–Kisvárda 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Berke. Gólszerző: Uzuni (58.), illetve Jelena (39.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 1-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, jv.: Bogár. Gólszerző: Dárdai (44.), illetve Hidi (21.), Batik (79.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 14.10 ((M4 Sport)

Diósgyőr–Budafok 16.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.