A Mol Fehérvár nem erősítette meg Márton Gábor pozícióját

A labdarúgó NB I 19. fordulójában a Mol Fehérvár két vereség után fogadta a Mezőkövesdet. A vereségek miatt ingatag a kispad Márton Gábor vezetőedző alatt, és a csapat nem erősítette meg mestere pozícióját, mert úgy játszott 0-0-s döntetlent, hogy a vendégek közelebb álltak a gólszerzéshez.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 21:55
null
Kovács István nem sokat tudott hozzátenni a Fehérvár játékához Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos napokat élt meg a Mol Fehérvár az elmúlt egy héten. Előbb Kisvárdán kapott ki az 5. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásakor, majd vasárnap hazai pályán a kiesőjelölt Bp. Honvéd győzte le, mi közben a Ferencváros is folyamatosan szívességekkel szolgált neki pontvesztésekkel. Így a két csapat között a különbség nem csökkent, hanem nőtt az első két helyen, sőt, a Vidi közelebb került a harmadik helyhez, mint az elsőhöz.

 

Kovács István nem sokat tudott hozzátenni a Fehérvár játékához
Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Mindez érthetően felvetette a kérdést, hogy vajon folytathatja-e a munkát Márton Gábor vezetőedző, és a klub eddig nem lépett. Ebben nyilván közrejátszott, hogy ezen a héten is két meccset játszik a csapat, ráadásul vasárnap éppen a Ferencvárossal csap össze a Groupama Arénában. A Mezőkövesd ellen tehát valahol már Márton Gábor állása is volt a tét, és bizony az első félidő nem arról szólt, hogy erősödne a pozíciója a kispadon. A Mol Fehérvár próbálta uralni a meccset, ám a vendégek szervezetten és felkészülten védekeztek, ráadásul a játékrész derekán három nagy helyzetet is kidolgoztak, és közelebb álltak a vezetéshez a házigazdánál. Tegyük hozzá: Márton Gábor olyan futballistákat pihentetett a kispadon – talán már a vasárnapi rangadóra is gondolva –, mint Nikolics, Nego, Funsho és Houri, akik rendszerint a kezdőcsapatban kapnak helyet.

Mivel a szünet után sem változott a kép, a labdát kevesebbet birtokló vendégek maradtak veszélyesebbek, a Fehérvár negyedórát követően bevetette Funshót és Hourit, de a cserék sem segítettek. Annyira nem, hogy a 77. percben Bolla a gólvonalról vágta ki Jurina fejesét, azaz megint a Mezőkövesd szerezhetett volna gólt, a Fehérvár időnként mezőnyfölénye semmire sem volt jó. A hazai csapattól a 90. percben láthatták a hívei az első egészséges, kapura tartó lövést, Fiola bombáját azonban Szappanos hatástalanította. Maradt a döntetlen, a Mezőkövesd állt közelebb a győzelemhez, azaz a Fehérvár nem sokat tett edzője pozíciójának a megerősítéséért.

 

 

NB I, 19. forduló

Kedd

Kisvárda–MTK 0-2 (0-1), Kisvárda, jv.: Káprály. Gólszerző: Schön (39.), Varga (52.)

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 0-0, Mol Aréna Sóstó, jv.: Erdőss.

Szerda

Puskás Akadémia–Diósgyőr, 16.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Paks, 17.30 (Duna World)

Budafok–Zalaegerszeg, 20.00 (Duna World)

Újpest–Ferencváros, 20.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.