Most legyen okos a sportigazgató úr!

Kovács Zoltán nagy erőkkel kereste a Fehérvár új edzőjét. Lehet, hogy a Groupama Arénában megtalálta.

2021. 02. 25. 9:54
null
Budapest 20210224 Labdarśg‡s MK FTC-MOL FehŽrv‡r Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: çrvai K‡roly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lélektelen hangulathoz, a temetőkbe, nem pedig futballpályákra illő csendhez már rég hozzászoktunk, de a tegnapi Ferencváros–Mol Fehérvár kupameccsen végre újra zengett az Üllői úti Groupama Aréna. No nem sokáig és nem úgy, de mennydörgött a stadion, amikor a találkozó lefújása után a fehérvári játékosok kézilabdás módra kört alkottak, egymás nyakába kapaszkodtak, és üvöltve adtak hangot a győzelem miatt érzett örömüknek, visszacsempészve egy kis érzelmet a világ egyik leginkább emocionális sportjába, amelyet lecsupaszított a vírus.

A fehérvári kör szimbolikusnak tűnt, összezártak a játékosok a bajban.

Szalai Tamás megbízott edző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a futballistái csúsztak-másztak, küzdöttek egymásért, a csapatért, Fehérvárért. S hozzátehetjük: talán az edzőjükért is.

Tegnap a Fradi kényszerült térdre a Fehérvár előtt Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Fradi elleni kuparangadó előtt Székesfehérváron maga a mérkőzés volt a legkevésbé fontos téma, még a szurkolók is azt találgatták, hogy a klub honlapjának címlapján vajon azért volt-e a megszokott hét kiemelt hírnél kevesebb, mert bejelentésre készülnek. Ketyegő bombaként várta mindenki a hírt, hogy akár már az FTC elleni meccs előtt bemutassák a csapat új vezetőedzőjét – név szerint Szabics Imrét várták a legtöbben.

De a bomba a pályán robbant. Szalai Tamás ezzel a metaforával élt a játékosai győzelmi ünneplését látva. Szerinte robbant a bomba, a sikerrel átszakadt egy gát a csapatnál. A pocsék enyhe kifejezés arra az eredménysorra, amely a Fehérvárnak ezt az évét tegnapig jellemezte. Noha a sportigazgató, Kovács Zoltán azzal küldte a tavaszi hadjáratba a játékosokat, hogy aki nem hisz a Ferencváros utoléréseben a bajnokságban, annak nem kell edzésre jelentkeznie, elég hamar kiderült, hitét vesztette a csapat.

A legutóbbi hat bajnokijából ötön kikapott a Fehérvár, s mindössze egyetlen pontot szerzett. Márton Gábor edzőnek természetesen mennie kellett, de ez nem hozott varázsütésre megoldást, múlt héten a sereghajtó Diósgyőr mért 3-1-es csapást az akkor már Szalai Tamás vezette együttesre. Meg is írtuk, szembetűnő volt, ahogy a fehérvári játékosok leszegett fejjel vonultak az öltözőbe a félidőben, akkor még 1-0-s előnynél.

Hogy lett a hitevesztett, vert seregből néhány nap alatt harapós, egységes csapat, amelynek játékosait és azok küzdőszellemét még a legyőzött FTC edzője, Szergej Rebrov is dicsérte? Őszinte beszélgetésekkel. Nincs nagyobb titok, Szalai Tamás az elmúlt napokban arra fektette a hangsúlyt, hogy mindenki elmondhassa, ami a szívét nyomja.

Egyetlen meccs, egyetlen siker, még ha bravúr is volt, nem vetett véget a fehérvári válságnak. De most Kovács Zoltánon a sor, hogy beszélgessen a játékosokkal, akik a jelek szerint szívesen dolgoznának tovább a megbízott edzőjükkel. Talán az idény végéig okosabb lenne meghagyni Szalait a kapitányi hídon, főleg ha az első számú edzőjelöltet, Szabicsot körülményes a nyárnál előbb elhozni az osztrák labdarúgó-válogatott mellől.

Kovács Zoltán az elmúlt napokban az új edzőjét kereste nagy erőkkel. Lehet, hogy a Groupama Arénában megtalálta. Jelentjük: a Fehérvár honlapján újra hét hír van a címlapon. Lezárult az edzőkérdés?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.