Szabics Imre csapata győzni utazott Örményországba

Többre lesz szükség a Fehérvártól és a Puskás Akadémiától is, amelyek egyaránt 1-1-es döntetlenről várják az örmény, illetve finn klubok elleni mai visszavágójukat a Konferencia-ligában. Stopira szerint a Fehérvár idegenben is készen áll a továbbjutásra, Tóth Balázs szerint pedig a Puskás egyértelműen jobb csapat az Inter Turkunál.

Magyar Nemzet
2021. 07. 15. 7:45
null
Szabics Imre Stopyra védőjátékával elégedett lehetett Fotó: Nemzeti Sport/ Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konferencia-ligában érdekelt magyar csapatok ma a labdarúgás legújabb szabálymódosításának lehetnek a haszonélvezői, illetve a kárvallottjai. A mostani idénytől eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát, ami az első meccsen az örmény Ararat Jerevan ellen hazai pályán 1-1-et elért Fehérvárt jelen esetben segíti, ugyanakkor a finn Turku ellen idegenben 1-1-re végzett Puskás Akadémiát hátráltatja a visszavágókon.

A lényeg, hogy akármilyen gólszámú döntetlen születne a második találkozókon, mindkét magyar klub hosszabbításra kényszerülne. Ugyanakkor bízhatunk abban, hogy nem lesz szükség a ráadásra a továbbjutás kiharcolásához. A Fehérvár számára csalódást keltő volt az Ararat elleni hazai 1-1, de a játék képe alapján a többgólos siker is összejöhetett volna, hiszen Szabics Imre csapata nagy helyzeteket puskázott el, az örmény kupagyőztes pedig a 93. percben egy távoli lövéssel egyenlített.

– Nehéz meccs vár ránk, az Ararat fegyelmezetten védekezik, és veszélyesek a kontrái – állapította meg a fehérváriak védője, Stopira a Gyumriban sorra kerülő visszavágó előtt. – Főleg a helyzetkihasználáson kell javítanunk, és készen állunk, hogy kiharcoljuk a sikert.

A fennállása első nemzetközi kupás továbbjutására készülő Puskás Akadémia elégedettebb lehetett az első ­meccs 1-1-es eredményével, egyrészt mert idegenben érte el az Inter Turku ellen, másrészt mert a finn bajnokságban már lement 11 forduló, az ellenfél játékban van. – Ki merem jelenteni, hogy a Puskás a jobb csapat, de ezt a pályán kell bebizonyítanunk – fogalmazott a felcsútiak kapusa, Tóth Balázs.

Igaza van, bizonyíték kell, nem ígéret.

Konferencia-liga selejtezője, 1. forduló, visszavágók: Ararat Jerevan–Fehérvár 15.00, Puskás Akadémia–Inter Turku 20.00. Az M4 Sport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.