Fejenként öt teszt az olasz futball újraindulásáért

A Serie A mostani idénye március 9-e óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra.

Forrás: MTI2020. 04. 26. 8:25
null
Milánó, 2020. március 8. Az AC Milan és a Genova olasz elsõ osztályú bajnoki labdarúgó-mérkõzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdõgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz élvonalbeli labdarúgóklubok játékosai és a szakmai, valamint a technikai személyzet tagjai fejenként öt tesztkészletet kapnak annak érdekében, hogy a Serie A-ban újra induljon az élet.

A Corriere dello Sport sportnapilap szombaton arról számolt be, hogy az olasz szövetség (FIGC) ezt a javaslatát jóváhagyásra megküldte a kormánynak. Korábban ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a klubok nem rendelkeznek elégséges mennyiségű teszttel, így az újra kezdés előtt az érintetteket nem tudják kellő számú vizsgálatnak alávetni.

Gabriele Gravina, a FIGC elnöke már kifejtette, hogy reményei szerint májusban a csapatok folytathatják az edzéseket, ám Vincenzo Spadafora sportminiszter szerdán ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy egyelőre semmilyen dátumot nem hajlandó jóváhagyni.

A szövetség tervei szerint csapatonként 40-50 embernek kellene szeparált edzőtáborba vonulnia, ahol az első héten mindenki különmunkát végezne, tiszteletben tartva a távolságtartásra vonatkozó irányelveket. Amennyiben a vizsgálatok kimutatnák, hogy nincs pozitív eset, úgy a második héten már sor kerülhetne a közös edzésekre is.

A lapban nyilatkozott Francesco Vaia, vezető olasz virológus is, aki kiemelte: akkor sem kellene leállítani azonnal mindent, ha mégis találnának pozitív esetet. Hozzátette: az egészségügyben sem küldenek haza mindenkit a munkából, ha egy kollégájuknál kimutatták a fertőzést.

- Akik kapcsolatba kerültek vele, azokat vizsgálatoknak kell alávetni és megfigyelni – mondta. Hangsúlyozta: a jelenlegi, világjárvány miatti nehéz helyzetben a józan ész és a tudomány együttműködésére van szükség, ezeknek kéz a kézben kell együtt járniuk.

A Serie A mostani idénye március 9-e óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra. A szövetség csütörtök esti bejelentése szerint mind a húsz klub támogatja, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény a pályán dőljön el. Reményeik szerint május végén már mérkőzéseket tudnak rendezni – nézők nélkül, zárt kapuk mögött -, és ebben az esetben augusztus 2-ig tartana a küzdelem az élvonalban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.