Fékezett habzású kiütés

Közepes játékkal is biztosan nyert a Győr az Érd ellen.

Szilágyi
2020. 09. 02. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Győri Audi ETO és a nyáron jelentősen átalakult, új gazdasági alapokra helyezett Érd mérkőzésén egy percig sem volt kérdés a győztes csapat kiléte. Horváth Roland, az érdiek nyáron munkába állt új edzője már az ötödik percben időt kért, ekkor 3-0-ra vezetett az ETO. A folytatás is egyoldalúan alakult: a csúcsformájától messze elmaradó győri alakulat eljátszadozott az ígéretes, de tapasztalatlan fiatalokra építő érdiek ellen. A Ferencvárostól szerződtetett jobbszélső, Lukács Viktória magabiztosan lőtte a gólokat, még az első félidőben kialakult a tízgólos különbség, amely tovább nőtt a második félidőben. Laura Glauser, a francia Metztől elcsábított világklasszis kapus mellett a korábbi siófoki Silje Solberg is megmutatta magát az Audi Aréna közönségének. A hazaiak edzője, Danyi Gábor a magabiztos vezetés tudatában pályára küldte a fiatal Csekő Brigittát, aki góllal hálálta meg a bizalmat. A 18 gólos különbség, a 35-17-es győzelem ellenére Danyi a hibák kijavítására hívta fel a figyelmet. – Sajnos nem voltunk elég türelmesek támadásban, sok volt a ki nem kényszerített hibánk – mondta a győriek edzője. Kollégája, Horváth Roland más oldalról közelített. – A világ legjobb játékosai ellen kézilabdázhattak a fiataljaink, és olykor voltak szép felvillanásaik, amikre büszkék is lehetnek. Az eredmény más kategória, ne feledjük, a világ legjobb csapata ellen játszottunk.

Lukács Viktória a koronavírus-járványról is ejtett egy-két szót. – Már alig vártuk, hogy végre tétmeccset játszhassunk. A vírussal nem tudunk mit kezdeni, ha helyzet van, alkalmazkodunk. Sodródunk az árral.

Talán nem kell több hónapot várni az újabb tétmérkőzésekre.

Női kézilabda NB I, 1. forduló: Győri Audi ETO–Érd 35-17.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.