„Fél lábbal és fél kézzel sem esnék ki az első ötvenből”

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a sznúker-világbajnokságon. A legnagyobb figyelem két selejtezőből felkerült játékos gyenge, ám indulatos meccsét övezte. A sportág királya, Ronnie O'Sullivan könnyen lehet, hogy éppen rájuk célozva beszélt lekicsinylően a fiatalokról.

2020. 08. 10. 9:10
null
A skót McGill először győzte le Ronnie O'Sullivant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fél lábbal és fél kézzel sem esnék ki az első ötvenből” – bukott ki Ronnie O’Sullivanből a kínai Ting ellen megnyert 13-10-re megnyert nyolcaddöntő után. No nem a pandamackóbocsra emlékeztető kínaira gondolt, vele különösen jó barátságot ápol. Hanem a dübörgő utánpótlásra.

„Olyan játékosok, mint John Higgins, Mark Williams és jómagam nem véletlenül tartoznak az ötvenhez közel is a legjobbak közé. Ha megnézzük a feltörekvő fiatalokat, bizony azt látjuk, hogy nagyon gyengék. Úgy játszanak, mint az ügyesebb félamatőrök vagy inkább amatőrök. Olykor arra gondolok, hogy fél lábbal és fél kézzel sem esnék ki az első ötvenből a világranglistán” – mondta O’Sullivan a BBC-nek.

Ronnie O’Sullivan beszólt a fiataloknak

Új jelenség, hogy nem csak a játékkal van gond. A vasalt nadrág, a fehér vagy fekete ing, a mellény és a csokornyakkendő ma is kötelező viselet, de mintha a sznúker etikettje mégis felpuhult volna. Már írtunk róla, hogy a norvég Kurt Maflin az első fordulóban úgy mutatott be a tábla mellett, mint egy részeg drukker valami kültelki futballderbin.

Táncolni akarsz? Akkor táncoljunk!

A nyolcaddöntőben aztán a selejtezőből feljutott két játékos csinált patáliát. A walesi Jamie Clarke 7-2-re vezetett a skót Anthony McGill ellen, amikor utóbbi kiakadt. A sárga golyót kellett hosszú lökéssel betenni. Szokás szerint ráhajolt az asztalra, majd mégis felegyenesedett, határozott léptekkel Clarke elé lépett. Mint kiderült, azt kifogásolta, hogy a walesi szemkontaktust teremt vele, tehát zavarja lökés közben.

A köztiszteletben álló bíró, Jan Verhaas lépett a feldúlt felek közé. „Nem olyan nagy dolog, de ha a szemsíkjában van, akkor jobban teszi, ha átmegy a másik oldalra” – mondta a mérkőzés vezetője Clarke-nak. Ő engedelmeskedett, de McGill másodszor is konfrontálódott az ellenfelével. Erre Verhaas már határozottabban mondta: „Hagyja abba, hagyja abba!”

A műsor ezzel nem ért véget. Clarke megnyerte a frame-et, ezzel már 8-2-re vezetett. Az egyik rövid szünetben aztán olajat öntött a tűzte, az öltözőből gyorsan a következőt twittelte: „Táncolni akarsz? Akkor táncoljunk!”

Mégis ő húzta a rövidebbet. McGill feljött 8-7-re, majd a végén 12-11-es hátrányból fordítva 13-12-re megnyerte a mérkőzést.

Amúgy hosszú, vontatott, pocsék színvonalú meccs volt. Csak hogy Ronnie O’Sullivannek igaza legyen.

Sznúker-vb, a negyeddöntő párosítása:

Judd Trump (angol, 1.)–Kyren Wilson (angol, 8.)

Kurt Maflin (norvég)–Anthony McGill (skót)

Mark Williams (walesi, 3.)–Ronnie O’Sullivan (angol, 6.)

Mark Selby (angol, 7.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.