Felbukkant a koronavírus a békéscsabai női öltözőben

Nincs szerencséjük itthon a női kézilabdázóknak a koronavírus-járvánnyal. Június 30-án a Vác csapatából tíz játékos fertőződött meg, ma pedig az ugyancsak NB I-es Békéscsaba tudatta közleményben, hogy egyik játékosának pozitív lett a tesztje. Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el.

2020. 07. 10. 15:26
null
20200504 Solymár Mobil szűrőállomás A Semmelweis Egyetem vezetésével országos koronavírus-szűrővizsgálat indult. Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békéscsabai Előre NKSE közleménye:

„Csapatunk 2020. július 7-én, kedden kezdte meg a felkészülést a 2020–2021-es NB I-es bajnoki szezonra. A közös edzések indulása előtt, figyelembe véve az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalását, illetve minden további, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírást, elvégeztük a megfelelő vizsgálatokat, a munka csak ezután kezdődhetett meg. Egyesületünk vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat, rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt, PCR-tesztelésre is elküldi.

Még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna Covid–19-tünet, értesítést kaptunk a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett! Ezt követően haladéktalanul értesítettük a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvettük a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház infektológiai osztályával.

Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el.

A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársaink, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR-tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak.

Az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolat feltárásra és jelentésre került, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább. Klubunk a járványügyi szabályokat eddig, és a jövőben is a legszigorúbban betartja, és ezt várja el minden munkavállalójától, hiszen az egészség a legfontosabb!”

A Váci csapattal történtekkel korábban részletesen beszámoltunk.

– A kézilabda kontaktsport, ismét bebizonyosodott, hogy a sportág szereplői fokozottan ki vannak téve a koronavírus-járvány veszélyeinek – mondta lapunknak Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség női szakágért felelős alelnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.