Felcsúti sikerrel indult a forduló, dobogón a PAFC

A labdarúgó NB I 14. fordulójának első mérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte az Újpestet. A felcsúti klub átmenetileg a második helyre ugrott a tabellán.

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 22:38
null
Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek esti mérkőzésen már az első félidőben is a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben. Igaz, az nem állítható, hogy 45 percen át tűzijátékot rendeztek volna a vendégek az Újpest kapuja előtt. Gól nélküli állással vonultak pihenni a csapatok.

A második játékrészben végül a felcsúti beadások után érkeztek meg a gólok: bár Slagveer kihagyta a helyzeteit, Antonio Mance az egyik esetben a kipattanót már Banai Dávid kapujába kotorta. Az előnyt pedig Knežević szöglete után Jakub Plšek duplázta meg fejjel.

Fejesre fejessel felelt az Újpest: Vincent Onovo bólintása izgalmassá tette az utolsó negyed órát. A hajrában azonban közelebb jártunk az 1-3-hoz, mint a hazai egyenlítéshez, végül egyik sem jött össze.

A Puskás Akadémia zsinórban negyedszer is bajnokit nyert az Újpest vendégeként, 2-1-es sikerével pedig feljött a második helyre a tabellán, több győzelmével a Mol Fehérvár elé lépve. Az Újpest viszont nem tud kilábalni a koronavírus által megásott gödörből, október 17. óta nyeretlen az NB I-ben, és az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén akár kieső helyen is találhatja magát a 14. forduló végén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.