Felfoghatatlan gonoszság kellett ahhoz, amit Messivel tettek

Luis Suárez belemart a Barcelonába, keményen odamondott a saját sorsa és a Lionel Messi-ügy miatt is. Az uruguayi csatárt tavaly nyáron a korábbi sikerei ellenére elküldték a katalán klubtól, az idénybeli teljesítményével azonban rácáfolt a döntés jogosságára. Most kinyitotta a száját, és argentin barátja védelmére is kelt.

Magyar Nemzet
2021. 02. 05. 18:33
null
Barcelona, 2016. január 31. Luís Suárez, a Barcelona csatára (j) csatártársával, Lionel Messivel, miután gólt szerzett az Atlético Madrid ellen a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. január 30-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. (MTI/AP/Manu Fernandez)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem értem, hogy lehetett valaki olyan gonosz, hogy nyilvánosságra hozta Leo szerződését. Soha egyetlen futballista nem adott annyit egy klubnak, mint ő a Barcelonának – jelentette ki Luis Suárez, akit a Sky Sports idézett. – Csak négy-öt ember ismerhette a részleteket, de fogalmam sincs, ki lehetett a szivárogtató. Két éve beszélgettünk Messivel arról, hogy egyre nehezebbnek találjuk a dolgokat, és talán nem úgy vonulhatunk majd vissza, ahogyan szerettünk volna.

Mint ismert, szerződésének részleteit és vele a gigantikus fizetését is nyilvánosságra hozta az El Mundo nevű lap Spanyolországban. Luis Suárez és a Barcelona argentin legendája szoros barátságot ápoltak abban a hat évben, amelyet az uruguayi támadó is a katalán klubban töltött. Végül tavaly nyáron, egy évvel a szerződése lejárta előtt főtt le a kávé Suáreznek a Nou Campban, akarata ellenére. Hiába ért el 283 meccsen 195 gólt és 113 gólpasszt a Barcelona színeiben, lényegében kidobták a csapatból.

– Nem adták meg nekem a tiszteletet, de azt akartam, hogy a gyerekeim azt lássák, emelt fővel távozom – ecsetelte Suárez. – Amikor eljött az idő, hogy elmondjam a srácoknak, mennünk kell, az nem volt könnyű. Most már elég idősek, érezték, hogy meg fognak változni a dolgok. Volt néhány kemény pillanat a szakításban. Az bántott a legjobban, hogy a szóban forgó pletykák beigazolódtak. Koeman felhívott, és közölte velem, nem szerepelek a terveiben. Elfogadtam a döntését, de jeleztem, hogy élő szerződésem van, amelyet a klubnak rendeznie kellene.

Felajánlották, hogy nem kell megjelennem a felkészülési időszakban, ám mivel szerződés kötelezett, ott voltam. Senki sem magyarázta el, hogy mi volt a probléma.

Az lett a megoldás, hogy Suárezt ingyen engedték el az egyik legnagyobb riválishoz, az Atlético Madridhoz. A 34 éves csatár jelenleg 14 találatával vezeti a La Liga góllövőlistáját, csapata pedig a Barcelonát tíz ponttal megelőzve (ráadásul egy meccsel kevesebbet játszva) áll a bajnokság élén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.