Felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokságot

A koronavírus-járvány második hulláma miatt felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának küzdelmeit. Bizonytalan az újrakezdés.

MTI
2020. 10. 14. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liga (LFA) közleménye szerint mindkét sorozat a hetedik fordulótól folytatódik majd, amint lehetségessé válik, hogy ismét mérkőzéseket rendezzenek. Az LFA honlapján megjelentekben kiemelik: ezzel egy időben tárgyalásokat kezdeményeznek Andrej Babis miniszterelnökkel és Roman Prymula egészségügyi miniszterrel, hogy az új egészségügyi rendelkezések betartásával miként lehet biztosítani a csapatok közös edzését.

Dusan Svoboda LFA-elnök azt mondta: annak érdekében, hogy a bajnoki szezont a tervek szerint le tudják játszani, várhatóan rövidebb lesz majd a téli szünet.

Az egyelőre kérdéses, hogy a csehek három Európa-ligában szereplő együttese, a Sparta Praha, a Slavia Praha és a Slovan Liberec miként fog pályára lépni a jövő héten rajtoló sorozatban.

Csehországban a járvány fokozódó terjedése miatt szerdától szigorodnak az egészségügyi szabályok, amelyek értelmében – a többi között – bezárják az általános iskolákat, a klubokat, a bárokat és az éttermeket, továbbá gyülekezni legfeljebb hat személynek lesz szabad.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.