Félidő eleji gyors gólokkal törte meg a Fehérvár a Kisvárdát

Könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a Fehérvár hazai pályán a Kisvárda ellen az NB I 16. fordulójának péntek esti nyitómeccsén.

Magyar Nemzet
2020. 12. 18. 21:49
Fehervar Kisvarda
20201218 labdarugas Fehervar Kisvarda Fotó:Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokan gondolták volna, hogy az NB I idei utolsó fordulójában a Fehérvár–Kisvárda meccs a rangadó minősítést kapja majd, pedig most nyugodtan mondhattuk ezt, hiszen a második helyezett fogadta a negyediket. Sőt a Kisvárda a legutóbbi négy bajnokiján ikszelt, és még így is csak három ponttal volt lemaradva a Fehérvártól a találkozó előtt.

Bamgboye gyors góljával szerzett vezetést a Fehérvár Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

– Az idén, vagyis a következő három mérkőzésen már nem hibázhatunk – jelentette ki Márton Gábor, a Fehérvár edzője december 6-án. Azóta az első meccsen a Budafokot 4-1-re legyőzte a csapata, kedden azonban 1-1-es döntetlen játszott a Puskás Akadémiával, tehát a célt már biztosan nem tudja teljesíteni a csapat. Ugyanakkor a Kisvárda ellen gyorsan megmutatták a hazaiak, hogy ha a háromból három nem is jött össze, de a háromból kettő siker kell nekik.

Már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Fehérvár lényegében az első helyzetéből. Zivzivadze cselezgetett a jobb szélen, majd középre adta a labdát, amelyre három fehérvári érkezett egyetlen védővel és a kapussal szemben, végül a hosszúnál teljesen üresen maradt Bamgboye lőtt a kapuba hét méterről – 1-0.

A fehérváriak irányítottak, de az újabb gólra a második félidő elejéig kellett várni. Mindössze fél perce tartott a játék, amikor Petrjak kapott a jobb szélen mélységi indítást, lefutotta a védőket, majd éles szögből a rövid felsőbe bombázott – 2-0. Erre mondják, hogy benn maradt a csapat az öltözőben, és a Kisvárdával ez már másodszor fordult elő ezen a meccsen.

Kétgólos különbség után visszaesett a színvonal, a meccs ráadásul még inkább egyoldalúvá vált, miután a hetvenedik percben emberelőnybe kerültek a hazaiak: Petrjakot rántotta le Hej, aki megkapta a második sárga lapját, és vele együtt a pirosat is. A végén kapott még egy gólt az elfáradt Kisvárda, Pinto beadása után középen az egyik vendégvédő Nikolics elől kicsúsztatta a labdát, de pont Bamgboye elé, aki megint üresen volt, és a kapuba lőtt – 3-0. Ez maradt a végeredmény, a Kisvárda nyolc veretlen NB I-es meccs után kapott ki.

NB I, 16. forduló

Péntek

Fehérvár–Kisvárda 3-0

Szombat

MTK–Paks 14.45 (tv: M4 Sport+)

Diósgyőr–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Budafok 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.30 (tv: M4 Sport+)

Újpest–Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.