Fellebbez a Honvéd, mert elutasították az óvását

Nem fogadtuk jól a döntést – nyilatkozta Mendelényi Dániel, a Honvéd tulajdonosa tegnap a Kossuth rádió Sportvilág című műsorának.

Magyar Nemzet
2019. 08. 06. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) tegnap elutasította a Budapest Honvéd óvását, amelyet a klub a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtező mérkőzésen történt rendbontás miatt nyújtott be.

E szerint a magyar csapat nem folytathatja szereplését az El-ben. Mendelényi Dániel, a klub elnöke bejelentette, fellebbeznek a döntés ellen. A román csapat honlapján megjelent rövid hír szerint a Craiovának hatvanezer euró büntetést kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.

A gól nélküli párharcot tizenegyespárbajban bukta el a kispesti együttes, amely azok után óvott, hogy a múlt csütörtöki, romániai visszavágó 119. percé­ben, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát.

Emiatt több mint fél órát állt a játék, s állítólag csak azért folytatódott, mert a román csendőrség nem vállalt felelősséget a rendért arra az esetre, ha lefújják a találkozót. A magyar klub szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést, mert a kialakult légkörben a Honvéd labdarúgóinak folyamatos félelemben kellett futballozniuk.

„Nem fogadtuk jól a döntést – nyilatkozta Mendelényi Dániel, a Honvéd tulajdonosa tegnap a Kossuth rádió Sportvilág című műsorának. – Első olvasatra azt kell mondjam, ez az elutasítás kicsit arról szól, hogy nincs itt semmi látnivaló, menjünk már tovább, felejtsük el ezt az egészet.” Hozzátette, hogy az UEFA írásban, nyolc­oldalas levélben értesítette a klubot a döntésről. Mint mondta, az indoklás ellentmondásokat tartalmaz.

Egyrészt az egyik oldalon az UEFA azt hangsúlyozta, hogy „ilyen a futball”, a játékosoknak meg kell szokniuk, hogy nyomás alatt játszanak, és végső soron nem volt senki veszélyben. Egy másik oldalon a tények közlésekor pedig azt írták, hogy ha lefújták volna a mérkőzést, akkor – a rendezés biztosításáért felelős személy által az UEFA-ellenőrnek elmondottak szerint – sem a stadionban, sem azon kívül nem tudták volna garantálni senki biztonságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.