A Ferencváros nagy nevű ellenfelet győzött le Ausztriában

A magyar bajnok Ferencváros második ausztriai edzőtáborozásának a harmadik meccsén az osztrák Sturm Graz volt a zöld-fehérek ellenfele, és a Fradi Varga Roland góljával 1-0-ra győzött.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 19:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros Bad Radkersburgban fogadta a patinás osztrák csapatot, a Sturm Grazot. A magyar bajnok ebben az összeállításban játszott: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 67.), Blazic, Dvali (Kovacevic, 72.), Civic (Csontos, 79.) – Haratin, Sigér (Csonka, 77.) – Isael (Varga R., a szünetben), Laidouni (Somália, 62.), Tokmac (Ramadan, 77.) – Boli (Baturina, 62.).

A klub honlapjának a beszámolója szerint az első húsz percben elvétve kerültek csak lövőhelyzetbe a csapatok, de akkor viszont rendre kapu fölé mentek a próbálkozások. A Ferencváros védelme áthatolhatatlan volt, a veszélyesebb szituációkban mindig ott volt egy blokkoló láb. Az első veszélyes lehetőség az osztrákok előtt adódott, de Kevin Friesenbichler 22 méteres lapos szabadrúgását könnyedén védte Dibusz. A szünetben egyet cserélt Szerhij Rebrov, Isael helyére Varga Rolandot küldte pályára. Ez nyerő húzásnak bizonyult, hiszen az 53. percben Tokmac Nguen remek szólója után Varga 12 méterről az osztrák csapat kapujának bal oldalába lőtte a labdát (1-0).

A Sturm Graz ezután nem igazán találta az ellenszert a magyar bajnok védekezése ellen, a 70. percben viszont közel járt az egyenlítéshez, de a koszovói osztrák, Dardan Shabanhaxhaj fejese sem talált utat a kapuba. A Ferencváros tökéletesen kontrollálta a graziak támadásait, ennek és Varga góljának köszönhetően pedig 1-0-ra legyőzte a Sturm Grazot.

– A szélen futottam el és mielőtt lőhettem volna, megláttam, hogy Roli nagyon jó pozícióban várja a labdát a tizenhatoson belül. Többen is körbevettek, de sikerült továbbpasszolnom a labdát, Roli pedig a kapussal szemben állva remekül megoldotta a feladatát – emlékezett a győztes gólra Tokmac a klub honlapján. – Összességében egyébként nehéz meccs volt, különösen az időjárás miatt. Nem volt könnyű ilyen forróságban játszani, az viszont fontos, hogy az eddigi terheléssel szemben ezúttal 90 percet végigjátszottunk. Egy remek ellenféllel szemben győztünk, így elégedett vagyok. Szerintem eddig nagyon jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem, készen állunk az idényrajtra!

További felkészülési mérkőzések

Bp. Honvéd–Baník Ostrva (cseh) 1-2, MTK–Újpest 4-3, Mol Fehérvár–Újpest 1-0, Paks–Diósgyőr 1-1, Slavia Praha–Mol Fehérvár 3-1, Puskás Akadémia–Osijek (horvát) 3-1, Mezőkövesd–Kisvárda 1-1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.