Szűkült a kör, megvan, kik melegítenek a Ferencváros ellen

A svéd Djurgarden, az izlandi KR Reykjavík vagy az előselejtezős torna, tehát az északír Linfield és a koszovói Drita párharcának győztese lehet a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az első fordulót ma délben sorsolják.

2020. 08. 09. 8:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még szombat késő este közzétette a kalapok besorolását a Bajnokok Ligája-selejtező ma déli sorsolása előtt. A Ferencváros az 1. csoport kiemeltjei közé került a lengyel Legia Warszawa és a skót Celtic társaságában.

Ennél persze lényegesebb, hogy itt mely csapatok a nem kiemeltek, hiszen közülük kerül ki a Fradi ellenfele. Két lehetséges ellenfél már ismert: a svéd Djurgarden és az izlandi KR Reykjavík. A harmadik még csupán vagylagosan, úgy mint az előselejtező győztese. Az északír Linfield és a koszovói Drita vívja kedden a minitorna döntőjét, tehát közülük kerül ki a harmadik jelölt.

Jó hangulatban várják a fradisták a sorsolást

A selejtező első fordulóját augusztus 18–19-én rendezik meg, az ismert már sajnos, hogy az egymeccses párharcokat mindenképpen zárt kapuk mögött rendezik meg. AZ UEFA tehát nincs tekintettel arra, hogy a magyar bajnoki mérkőzéseket korlátozások nélkül látogathatják a szurkolók, a BL-selejtezőben a Fradi hazai pályán is csak nézők nélkül fogadhat ellenfelet.

A BL-selejtező lebonyolítása megegyezik az előző esztendőkével: négy fordulón kell túljutni a főtábla eléréséhez. Ha egy csapat kiesik, akkor az Európa-liga selejtezőjében folytathatja.

Az FTC-nek négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három megnyert meccsel az Európa-liga csoportkörébe jut. Ha kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül. Ugyanakkor ha a BL-selejtező 1. fordulójából továbbjut, a másodikban már nem lesz kiemelt.

A Ferencváros továbbra is az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozik, szombaton nívós ellenfelet, a Sturm Grazot győzte le 1-0-ra Varga Roland góljával. Íme az összefoglaló:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.