Rebrov örül neki, hogy visszakapta a legerősebb tizenegyét

Mindhárom dobogós, a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a Fehérvár is vasárnap játszik az NB I 27. fordulójában. Matematikailag még akkor sem dől el az aranyérem, ha a Fradi nyerne Budafokon, a felcsúti együttes viszont otthon kikapna a Mezőkövesdtől. A Vidi Kisvárdán vendégszerepel.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 8:31
null
Blazic a szlovén válogatottnak is alapembere Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fradisták kulcsszerepet játszottak a különféle nemzeti csapatokban. A magyar válogatottban a Lengyelország, San Marino, illetve Andorra elleni találkozón Lovrencsics Gergő, és Sigér Dávid is játszott.

Miha Blažič, csakúgy, mint az FTC-ből, a szlovén válogatottból is kihagyhatatlan, hozzá hasonlóan Lasa Dvali (Grúzia), Olekszandr Zubkov (Ukrajna) és Myrto Uzuni (Albánia) és mindhárom válogatott meccsen szerepelt. Róbert Mak (Szlovákia) góllal és gólpasszal járult hozzá Oroszország legyőzéséhez, Tokmac Nguen Gibraltár ellen bemutatkozott a norvég válogatottban, s Eldar Ćivić is pályára lépett a bosnyák válogatottban.

A magyarokkal együtt ez éppen egy kezdőtizenegyre való játékos. Mivel mindannyian válogatott labdarúgók, azt is mondhatjuk, a Ferencváros tizenegy legerősebb futballistája.

– A válogatott szünetben gyakran a tartalékcsapatunkkal együtt edzettünk, hiszen a játékosaink többsége a különböző nemzeti csapatoknál volt. Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, persze, az itthon edző labdarúgók néhány nap pihenőt is kaptak. Természetesen felmértük, hogy a visszatérő futballisták milyen állapotban vannak. A Budafok jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindent megpróbál majd ellenünk is. Nem lesz könnyű dolgunk, de van már tapasztalatunk, tudjuk, mire számíthatunk az ellenféltől – Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője így készül a Budafok elleni meccsre.

A Budafok trénere, Csizmadia Csaba – aki korábban a Ferencvárosban is futballozott – már matekozik...

– Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük. Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen és így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk, és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsunk pontjaink számát – jegyezte meg.

Csizmadia Csaba az egyaránt térdsérülést szenvedett Zsóri Dánielre és Vaszicsku Gergőre biztosan nem számíthat vasárnap délután.

NB I, 27. forduló

Paks–MTK 3-1, gólszerző: Pintér (öngól, 25.), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 2-0

Honvéd–Újpest 2-2

Vasárnap:

Kisvárda–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport)

Budafok–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.