A Fehérvár sorfalat, Kovács kapus ajándék gólt adott a Fradinak

A labdarúgó NB I 31. fordulójának rangadóján a Ferencváros magabiztos futballal nyert 2-1-re a Mol Fehérvár vendégeként. Az első gól a hazai kapus, Kovács Dávid ajándéka volt a Fradinak, a második viszont szép támadás végén született, mindkétszer Olekszandr Zubkov nevét írták ki az eredményjelzőre. A Fehérvárnak ezzel a vereséggel még a harmadik helye sem biztos.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 18:51
null
Székesfehérvár, 2021. április 25. A székesfehérvári játékosok sorfala köszönti a már bajnok Ferencváros csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkõzés elõtt a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 25-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros már bajnokként érkezett a fehérvári rangadóra, és a hazai együttes tagjaitól megkapta a tiszteletet, sorfalat álltak, amíg a vendégek játékosai kivonultak a pályára. Bár Szergej Rebrov több helyen is változtatott az összeállításon, szó sem volt róla, hogy a hátralévő meccsekre levezetésként tekintene:

– Bár a bajnoki címet már bebiztosítottuk, nem szabad kieresztenünk, hátravan még három mérkőzés. A futball nemcsak a pontokról szól, hanem arról is, hogy hogyan tudsz még jobb lenni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok arra fognak törekedni, hogy a legjobbjukat nyújtsák a további meccseken, ezeket ugyanúgy szeretnénk megnyerni, mint a korábbiakat – nyilatkozta az ukrán vezetőedző a fradi.hu-n.

 

A Mol Fehérvár számára viszont még volt „rendes” tétje is a mérkőzésnek. A Paks a Budafok kiütésével három pontra feljött a nyakára, ugyanakkor csak öt pont volt a hátránya a második helyen álló Puskás Akadémia mögött, mindkettő behozható a még hátralévő két fordulóban, ezért még mindkét irányba figyelnie kell. A mérkőzésen érződött is, hogy a két együttes nem veszi fél vállról ezt a kilencven percet sem. Az egyik oldalon Isael, a másikon Stopira hagyott ki ígéretes helyzetet, de a házigazda jóval aktívabb volt: fél óra elteltével már nyolcszor célozta meg a ferencvárosi kaput, igaz, nem túl pontosan, a Fradi viszont csak egyszer a fehérvárit. Mégis, a vendégek szereztek vezetést, de azt nem maguknak köszönhették: a 34. percben Muszliu hazaadásával Kovács túl sokat várt, majd a rárontó Zubkov zavarba hozta, és az ukrán közelről a hálóba pöckölte a labdát – 0-1.

 

A ferencvárosi Olekszandr Zubkov gólöröme
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A második félidő elején a bajnok kettőre növelte az előnyét, ismét Zubkov volt eredményes, de ez már saját erőből, szép akció végén született: a csatár Isaeltől kapott remek indítást a bal szélről, középen nagy lendülettel lefutotta a védőket, majd 14 méterről ügyesen lőtte el a labdát a kivetődő Kovács felett – 0-2.

Iparkodott a Fehérvár becsülettel, ám a Ferencváros roppant magabiztosan futballozott. Néhány lehetősége volt a házigazdának a szépítésre, és ez Nikolicsnak jött össze a 81. percben: közelről lőtte a hálóba Bolla jobbról érkező lapos beadását – 1-2.

A tabella elején tehát maradtak még nyitott kérdések, a dobogó második és harmadik foka még nem talált biztos gazdára: 1. Ferencváros 72, 2. Puskás Akadémia 55, 3. Mol Fehérvár 50, 4. Paks 47.

NB I, 31. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 1-4 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Solymosi. Gólszerző: Komáromi (10.), illetve Favorov (13.), Tajti (75.), Futács (88., 93.)

Kisvárda–Diósgyőr 0-1 (0-0), Kisvárda, jv.: Berke. Gólszerző: Grozav (63.)

Újpest–MTK 1-3 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Tallo (11-esből 35.), illetve Schön (7.), Varga R. (76., 90+2.)

Vasárnap

Budafok–Paks 2-9 (2-4), Budafok, jv.: Bognár. Gólszerző: Medgyes (25.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp K. (36.), Hahn (38., 54., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.).

Mol Fehérvár–Ferencváros 1-2 (0-1), Mol Aréna Sóstó, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Nikolics (82.), illetve Zubkov (34., 54.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 19.30 (M4 Sport+)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.