Myrto Uzuni elmondta, milyen volt Rebrovval együtt dolgozni

Myrto Uzuni sérülés miatt nem csatlakozott korábban az albán válogatotthoz, de pénteken már ferencvárosi csapattársaival megkezdhette a felkészülést a következő idényre. A zöld-fehérek labdarúgója a céljairól és Szergej Rebrov jövőjéről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 06. 04. 12:01
Myrto Uzuni
Uzuni és Rebrov pacsizik. A Fradi második gólja után minden simának tűnt Fotó: Svein Ove Ekornesvag Forrás: MTI/EPA/NTB/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerencsére sokat javult, sőt nyugodtan mondhatom, mire visszamegyek Magyarországra és elkezdjük a felkészülést, kutya bajom sem lesz. Jó lett volna Wales legjobbjai, majd Prágában Csehország ellen pályára lépni. A bajnokság utolsó három mérkőzésén nem tudtam játszani, de ez már a múlt. A lényeg, hogy most már egészséges vagyok – mondta sérülése kapcsán Myrto Uzuni, majd hozzátette: – Ha az év háromszázhatvanöt napján kellene edzenem, az sem lenne gond, de mentálisan muszáj feltöltődni. Pénteken kezdjük a felkészülést a Népligetben, kezdődik minden elölről. Az előző idényünk különösen sikeres volt, bajnokok lettünk, bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de ahogyan mondani szokták, le kell nullázni az órát, azokból az eredményekből nem lehet megélni.

Éppen ezért a szélső azt reméli, zsinórban a negyedik bajnoki címet is sikerül megszereznie a Ferencvárosnak.

– Én erre készülök. Erősek, egységesek vagyunk, és jó lenne a nemzetközi színtéren újabb sikereket elérni. Az elmúlt idény azért is volt jó, mert megtanulhattuk, hogyan lehet több fronton is eredményesnek lenni. Minden a mentalitáson, a koncentráción múlik.

Uzuni (balra) és Rebrov
Fotó: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Myrto Uzuni azt is elárulta, ő is figyeli a vezetőedző jövőjéről megjelenő híreket.

– Megpróbálok nem foglalkozni velük. Nekem labdarúgóként egy feladatom van, minél jobb állapotban lenni, mire elkezdődnek az edzések. Szergej Rebrovval jó volt együtt dolgozni, szép sikereket értünk el. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.