Fesztivál van a Hungexpón

Gyorsan leszűrhettük, hogy a Hung­expo remek helyszín a vasárnap megkezdődött budapesti asztalitenisz-világbajnokságnak, és a fesztiválhangulatunkat fokozta, hogy a nyitónapon versenyzőink tizenhárom mérkőzésükből tizenegyet megnyertek. Tegnap is jól folytatták, s ha a selejtező után az egyenes kieséses lebonyolításban a papírforma szerint szép lassan el is fogynak majd a mieink, a dzsembori borítékolhatóan megmarad egész héten.

2019. 04. 23. 12:06
null
Szudi Ádám több vasat is tart a tűzben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos a mindenkori rendező talán legkínosabb esete nálunk is megtörtént. Két legendás világbajnokunkat, Jónyer Istvánt és Klampár Tibort nem ismerték fel a biztonsági őrök a bejáratnál, és mivel a nevük egy hiba folytán lemaradt a kiemelt vendégek listájáról, csak némi tortúra után tudtak bejutni a vb színhelyére. Azoknak, akik a főbejáraton érkeznek, egészen másfajta meglepetésben van részük. A versenycsarnokokhoz csak a szurkolói zónának helyet adó D pavilonon keresztül lehet eljutni, és bizony sokan le is ragadnak a kiállítók standjainál. Tíz euró­ért már márkás pólókat lehet „turkálni”, tizenötért még jobbakhoz juthatunk, de ütőfáktól nagy táskákig széles a kínálat. A nagy szám azonban az, hogy a vállalkozó kedvűek maguk is pingpongozhatnak, és ha szerencséjük van, akár világsztárokkal is. Szombaton az egyik legjobb európai, a német Dimitrij Ovtcharov szállt be a buliba, de ütőt ragadott olimpiai bajnok ökölvívónk, a ma hetvenéves Gedó György is, aki – ki hitte volna – tollszárfogással bűvöli a labdát.

A világbajnokságot amúgy azért rendezzük a Hungexpón, mert annyi asztal, amennyi kell a lebonyolításhoz, plusz még a bemelegítőtermekbe, csak itt fér el. A vb-n két pavilonban, az A-ban és a G-ben együttesen 32 asztalon folyik a játék, a két csarnok között pedig a passzázs ideális piknikezőhely a vendéglátóipari egységekkel, amelyekben széles a kínálat. Szó se róla, itt is mindenki nagyon jól érzi magát.

Szudi Ádám több vasat is tart a tűzben
Fotó: Mirkó István

Vasárnap pedig bent a termekben különösen jó volt a hazai szurkolók hangulata, hiszen versenyzőink a selejtezőben tizenhárom mérkőzésükből tizenegyet megnyertek. A két vereség miatt sem érhette szemrehányás a 16 esztendős András Csabát és a két évvel idősebb Juhász Patrikot, s csoportjukban azért ők is nyertek meccset. A tegnapi folytatásban aztán eldőlt, hogy a férfiaknál Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám, míg a nőknél Fehér Orsolya, Bálint Bernadett és Hartbrich Leonie is feljutott a 128-as főtáblára, amelyen Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra a világranglistás helyezésének köszönhetően alanyi jogon ott van.

A páros számokban kevesebb okunk volt az örömre, mert ezekben már jobban megfogyatkozott válogatottunk, de a nőknél Póta a svéd Matilda Ekholmmal, valamint a Madarász, Pergel duó már a 32 között jár, miként a férfiaknál az Ecseki, Szudi egység is. S még a vereségeink között is akadt olyan, amelyet igazán emelt fővel viselhettünk. Vegyes párosban – itt a Szudi, Pergel és a Majoros, Bálint kettőst lapzárta után már a 16 közé jutásért szólították – Ecseki és Madarász a 64 között a kínai Fan Csen-tunggal és Ting Ninggel került össze. Előbbi a férfi-, utóbbi a női világranglista vezetője, de a mieink egy játszmát megnyertek ellenük, és ez tényleg nem semmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.