Fiatalokkal kell sikeresen szerepelniük

Magyar Nemzet
2019. 06. 05. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás meglepőnek minősíteni a labdarúgó NB I-ből kiesett MTK és a kiesést megúszó Puskás Akadémia edzőválasztását. Előbbi Michael Borist, az U19-es és az U21-es válogatott korábbi edzőjét hozza vissza Magyarországra Japánból, utóbbi pedig az itthon ismeretlen szlovákiai Hornyák Zsoltot szerződtette a kispadra, és egyikük sem dolgozott még a magyar élvonalban.

– Michael Boris személyében megtaláltuk az ideális jelöltet a csapat élére, végig leginkább benne gondolkodtunk – mondta Zakor Sándor, az MTK-t működtető társaság tulajdonosa a klub honlapjának. – Boris tudja, hogyan kell beépíteni a fiatalokat, és képes gyorsan csapatot építeni úgy, hogy közben tökéletesen érti, az eredményesség is fontos szempont. Látványos, gyors és agresszív futball a cél, erre fog törekedni az új edző is – ez az, amit szurkolóink és a vezetés is látni szeretne a csapattól.

A német edző a japán Tokyo Verdy alkalmazásában állt, amikor megtalálta az MTK ajánlata, és az első tárgyalás után igent mondott, mert kihívásnak tekinti a feladatot, ráadásul ismét közel lehet a családjához.

Hornyák Zsolt Örményország, Málta, Oroszország és Csehország után próbálhatja ki magát nálunk. Arról, hogy miért éppen rá esett a felcsúti vezetők választása, azt mondta a Nemzeti Sportnak: „Edzőként mindig úgy hozta a sors, hogy fiatal csapatokat irányíthattam. Rengeteg akadémiáról kikerülő srácot dobtam be a mély vízbe, a többségük megállta a helyét, lehet, van érzékem a tehetségek felismeréséhez.

Na és esetleg az sem volt mellékes, hogy magyar az anyanyelvem. Szeretném, ha a csapat folyamatosan fejlődne, és már a következő idényben felzárkóznánk az élmezőny mögé. Mindig is maximalista voltam, a magam részéről szeretném, ha az első ötben végeznénk. A technikás futballt párosítanám a gyorsasággal, valamint az agresszivitással, szeretem, ha a csapataim sokat futnak, ha érett futballt játszunk. Vaktában előreívelt labdákat nem szeretnék látni.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.