Magyarok röpítik a csapataikat az olasz és a spanyol kupában

Filipovity Márkó az olasz, Hanga Ádám a spanyol kupában jutott elődöntőbe, ahol szombat este már a fináléért játszanak. Hanga Ádám a jövő héten az Euroligában lesz érdekelt, Filipovity Márkó viszont tagja lesz a magyar válogatottnak, amelyhez az Európa-bajnoki selejtezők helyszínén, Kijevben csatlakozik.

2021. 02. 13. 10:53
null
Filipovity Marko Dolomiti Energia Trento - Carpegna Prosciutto Pesaro Lega Basket Serie A 2020/21 Trento, 07/02/2021 Foto Matteo Balzanelli / Ciamillo-Castoria Fotó: Matteo Balzanelli / Ciamillo-Castoria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filipovity Márkó igazoltan hiányzik. A magyar férfiválogatott hétfő óta Kecskeméten edzőtáborozik, ott készül a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre, és az olasz Pesaro légiósa is tagja a keretnek, ám egyelőre nem csatlakozott a társakhoz. Jelenleg fontos dolga van: csapata érdekelt az Olasz Kupa nyolcas döntőjében, és Filipovity Márkó gondoskodott róla, hogy a hétvégén ne kelljen még a válogatotthoz utaznia, a Pesaro ugyanis az ő remek teljesítményének is köszönhetően 115-110-re legyőzte a Sassari együttesét.

 

Filipovity Márkó az Olasz Kupában is remek teljesítményt nyújt
Fotó: Matteo Balzanelli/Ciamillo-Castoria

 

Az első három negyedet a Sassari nyerte, az utolsó tíz perc kezdetekor hat ponttal vezetett, ám a Pesarónak sikerült a végén egyenlíteni, az így kiharcolt hosszabbításban pedig a győzelmet is kicsikarta, és a négy közé jutott. A siker egyik kulcsembere Filipovity Márkó volt, aki dupla-duplát ért el, 12 pontot és 12 lepattanót szerzett, és ehhez hozzátett még két gólpasszt is. A Pesaro szombat este a Brindisi ellen lép pályára az elődöntőben, a másik ágon a Milano és a Venezia játszik a fináléért. Filipovity Márkó pedig a jó klubszereplésnek köszönhetően már nem is utazik Kecskemétre, egyenesen Kijevbe megy, az Eb-selejtezők helyszínére, és ott csatlakozik a kerethez, a válogatott pedig február 18-án, csütörtökön a szlovénok ellen kezd, és öt nap alatt négy mérkőzést játszik majd.

A spanyol kosárlabda Király-kupának is van magyar szereplője. napjaink legjobb magyar kosárlabdázója a Barcelona tagjaként lépett parkettre a negyeddöntőben az Unicaja Málaga ellen. A katalánok borzalmasan kezdtek, alig több mint nyolc perc után már húszpontos (9-29) lemaradásban voltak, de hátrányukat fokozatosan ledolgozva a negyedik negyedben fordítottak (69-68), sőt öt perccel a rendes játékidő letelte előtt már kilenc ponttal vezettek (79-70).

 

Hanga Ádám továbbra is a Barcelona egyik erőssége
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

 

Volt azonban válasza a Málagának, a spanyol bajnokság kilencedik helyezettje kiharcolta a hosszabbítást (88-88), ám ott a katalán együttes 92-92 után egy 11-1-es szériával a maga javára billentette a mérleg nyelvét. Hanga Ádám a pályán töltött szűk húsz perce alatt hat ponttal, négy gólpasszal és két lepattanóval vette ki a részét a sikerből. A Barcelona a szombati elődöntőben a Baskoniával játszik, a másik ágon a címvédő Real Madrid a Tenerifével csap össze. A Barcelona a jövő héten az Euroligában lesz érdekelt, ezért Hanga Ádám ezúttal sem lehet tagja a válogatottnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.