Fiola Attila sérülésén a Barcelona orvosa segített

Nagy interjút adott a Nemzeti Sportnak Fiola Attila, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki elmesélte, hogy sérülés miatt a visszavonulás is megfordult a fejében, mert a kisfiához sem tudott leguggolni, olyan fájdalmai voltak. A Bayern München és a Barcelona orvosai is megvizsgálták, a három évig tartó nehéz időszak pedig vélhetően egy Bundesliga-szerződéstől is megfosztotta.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 04. 18. 12:21
null
Fiola Attila úgy készül, mintha BL-selejtező előtt állna Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az interjúban elmesélte, hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, miután a 2016-os Európa-bajnokság első csoportmeccsén sérülést szenvedett Ausztria ellen. – Egyik csapás ért a másik után: részleges bokaszalag-szakadástól kezdve belső oldalszalag-sérülésen, arccsont- és kézfejtörésen át a már-már elviselhetetlen térdfájdalomig. A sors sokat elvett tőlem ebben a három évben, ezt már senki és semmi sem adhatja vissza. Az utolsó év volt a legrosszabb. Volt, amikor csak kicsit fájt a térdem, máskor kicsit sem, megint máskor rettenetesen. A kisfiammal sem tudtam játszani, mert képtelen voltam leguggolni…

Mint kiderült, az is szóba került, hogy a válogatott védőnek be kell fejeznie a pályafutását. Járt a Bayern München orvosánál is a sérüléssel, aki nem kecsegtette túl sok jóval, műtétet javasolt, ám annak komoly kockázatai voltak, ezért Fiola ezt nem vállalta. – A mindvégig mellettem álló fizioterapeutánkkal, Barta Gáborral más utat kerestünk, reggeltől estig azon dolgoztunk, hogy visszatérhessek. De egy idő után rendre elkezdett fájni a lábam, minden lépésnél sajgott a térdem, ha nagyot rúgtam a labdába, attól féltem, összeesem.

Végül nem Münchenből, hanem Barcelonából érkezett a segítség. – Korábbi csapattársam, Vinícius menedzsere spanyol, ismeri a Barcelona orvosát, és amikor a műtétre szoruló Vinícius eljutott hozzá, Barta Gábor is elkísérte. Gábor mesélt a doktornak a problémámról, aki azt javasolta, menjek ki hozzá. Először egy injekciót adott, majd egy héttel később belenézett a térdembe. Közölte, hogy nem javult semmit a lábam, sőt rosszabb, mint volt. Azt mondta, muszáj belenyúlnia, hogy amit lehet, kiszedjen, kivágjon, kikaparjon… Végül ez segített.

Fiola ugyanakkor sokat veszített az említett három évvel, minden bizonnyal egy topligás szerződést is. A 2016-os Eb előtt hívta a vezette Hertha és a Ferencváros is. – Mindkettőnek volt alapja, ám különböző okok miatt egyik igazolás sem valósult meg. Berlinből jelentős volt az érdeklődés az Eb előtt, aztán tudjuk, mi történt. Utólag elárulhatom, hogy az Eintracht Frankfurtnál is felvetődött a nevem, a csapat akkori vezetőedzője el is jött Bordeaux-ba, az Ausztria elleni mérkőzésre. A tervek szerint a másik két csoportmeccsen is megnézett volna, de arra már nem kellett elutaznia…

A Frankfurt edzője akkor egyébként a horvát Niko Kovač volt, aki később a Bayern München kispadjára is leülhetett. A 31 éves védő Berlin vagy Frankfurt helyett végül Fehérvárra igazolt 2016 augusztusában. Fiola Attila erről és a barátjáról is mesélt, akitől az első futballcipőjét kapta, de már nem láthatta a sikereit, mert autóbalesetben elhunyt. Arról is beszélt a 34-szeres válogatott, hogy miért szeretett volna tűzoltó lenni gyerekkorában, és hogyan lett belőle jobbhátvéd. Mindez elolvasható a Nemzeti Sport oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.