Fiola kikerült Rossi keretéből

Munkatársunktól
2019. 06. 04. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Azerbajdzsán elleni idegenbeli és a Wales elleni hazai Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre készülő labdarúgó-válogatottunk edzőtáborában, Telkiben vasárnap késő este szövetségi kapitány váratlan keretszűkítést hajtott végre, amely azonban csak egy játékost érintett: a szakvezető Fiola Attilát (képünkön) hazaküldte.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja szerint a Mol Vidi FC védője azért nem készül tovább a nemzeti együttessel, mert a sérülését követően „még mindig nincs csúcsformában”. A szakmai stáb ezt az elvégzett különböző fizikai tesztek alapján szűrte le.

– A helyzetet megbeszéltem Attilá­val is, aki egyetértett velem abban, hogy ezúttal valószínűleg nem tudná úgy segíteni a csapatot, ahogy szeretné. Ennek megfelelően nélküle folytatjuk a felkészülést Azerbajdzsán és Wales ellen – mondta el Marco Rossi szövetségi kapitány.

Azáltal, hogy a 27-szeres válogatott hátvéd kikerült a keretből, Rossi az előttünk álló két mérkőzésen a védősort a következő játékosokból állíthatja össze: Baráth Botond (­Sporting KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), (RB Leipzig), Pávkovics Bence (DVSC) és Vinícius Paulo (Mol Vidi FC). Ferenczi és Pávkovics korábban még felnőttválogatott-kerettag sem volt.

Nem jó hír, hogy a sérüléssel küzdő Bese és Kádár játéka továbbra is kérdéses az Eb-selejtezőkön, de a két játékos állapota legalább megfelelő ütemben javul. A keret többi tagja egészséges.

Telkibe egyébként a hét végén megérkezett az RB Leipzig két légiósa, és Willi Orbán is, és már csak az észak-amerikai profi bajnokságban játszókat, Baráth Botondot és Németh Krisztiánt (Sporting KC) várták.

A hét folyamán a csapat napi egy edzéssel készül a két mérkőzésre. Csütörtök délelőtt még Telkiben tréningezik a válogatott, majd ezt követően kora délután Ferihegyről indul Bakuba, a szombati meccs helyszínére.

A magyar válogatott szombaton az azeri fővárosban magyar idő szerint 18 órakor lép pályára, 11-én pedig Budapesten a Groupama Arénában ­20.45-kor telt ház előtt fogadja Wales nemzeti csapatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.