Fölényes egygólos győzelem

Hiába csusszant be csak csoportja negyedik helyéről az FTC Telekom a férfivízilabda Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjébe, mindenki tudta, hogy ha a népligeti gépezet teljes fordulatszámra kapcsol, akkor kevés csapat állhat ellent neki. A Jug Dubrovnik sem tudott tegnap, pedig nem nyeretlen kétévesekről beszélünk, hanem a három évvel ezelőtti BL-győztesről, amely nem kevesebb mint öt játékost vonultat fel a 2017-ben a Margitszigeten világbajnokságot nyert horvát válogatottból.

Ch. Gáll András
2019. 06. 07. 9:54
VÁMOS Márton
Vámos Márton bal keze kétszer villant Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mitrovics-előny, gól! Mezei-svédcsavar, már 2-0! Younger-bomba a bal pipába – három perc alatt varázslatos játékkal 3-0-ra elhúzott az FTC a Jug elleni BL-negyeddöntőben, a Stadionbad Hannoverben. Ekkor úgy tűnt, nincs egy súlycsoportban a két csapat, és nemcsak úgy tűnt, mert a Fradi elképesztő tűzerejével (Varga Dénes, Vámos, Mitrovics, Younger, Jaksics), valamint klasszissá érő fiatal kapusával (Vogel Soma) egyszerűen nem tudott mit kezdeni Vjekoslav Kobescak edző legénysége. A horvát szakember gyorsan időt is kért, és attól kezdve valamelyest kiegyensúlyozottabb lett a játék. A világbajnok Loren Fatovic is elkezdte termelni a gólokat – végül négyig jutott –, de mivel a magyarok balkezesei, Vámos és Kállay életveszélyesek voltak, nem nagyon csökkent a különbség.

Sőt, amikor a harmadik játékrész végén angyali nyugalommal értékesítette az ötméterest, és 10-6-ra alakult az állás, olybá tűnt, a magyar bajnok legázolja a horvátot.

Nem gázolta le, csak legyőzte. Látszólag szűken, mert miután az adriai gárda 3-0-ra megnyerte a negyedik negyedet, 10-9 lett a végeredmény, de ha rögzítjük, hogy az egyenlítésért már nem tudott támadni, akkor leszögezhetjük: ez volt a pólótörténelem legmagabiztosabb egygólos győzelme.

bal keze kétszer villant
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Fontos volt a jó kezdés, három negyeden keresztül gyakorlatilag hibátlan vízilabdát mutattunk be. Persze annál jobb csapat a Jug, semhogy hagyná magát kiütni, fel is javult a végére, de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, óriási szívvel küzdöttek és jól is pólóztak. A remek védekezés volt a győzelmünk kulcsa – értékelt vezetőedző az M4 Sportnak.

– A legnehezebb az eredmény tartása volt. Nem volt könnyű alkalmazkodni a rengeteg kiállításhoz – tette hozzá a kiválóan védő és ötméterest is hárító

A mai elődöntőben az FTC az olasz Veronát legyőző spanyol Barceloneta csapatával találkozik.

Férfivízilabda Bajnokok Ligája Final Eight, negyeddöntő: FTC Telekom–Jug Dubrovnik 10-9 (5-3, 3-2, 2-1, 0-3). Gólok: Sz. Mitrovics, Varga D., Vámos 2-2, Jaksics, Kállay, Younger, Mezei 1-1, ill. Fatovic 4, Papanasztasziu, Benic, García, Loncar, Jokovic 1-1; Barceloneta–Sport Management Verona 12-7.

Gólzápor

A Duna Arénában, a női pólósok világligája-szuperdöntője csoportkörének harmadik fordulójában Magyarország gólokban példátlanul gazdag mérkőzésen 16-14 (3-2, 5-8, 5-3, 3-1)-re legyőzte Kanadát, ezzel a B csoport harmadik helyén végzett, és ma a negyeddöntőben az Ausztráliát 8-7-re felülmúló Hollandiával találkozik. Csapatunk legjobbja ezúttal is az ötgólos Keszthelyi Rita volt, Gurisatti Gréta 3, Szilágyi Dorottya és Vályi Vanda 2-2 gólt szerzett. A csoportunk elsőségéről határozó találkozón az Egyesült Államok 12-7-re legyőzte Oroszországot. A végső győztes részvételi jogot nyer a 2020-as tokiói olimpiára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.