Folytatódik az Ivkovics-korszak a férfi-kosárválogatottnál

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) meghosszabbította a július végén lejáró szerződését, így tovább dolgozhat a nemzeti csapattal Sztojan Ivkovics, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Magyar Nemzet
2020. 07. 18. 10:13
Sztojan, Ivkovics
Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány célja a csoport első helye Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a válogatottal kiválóan szereplő Sztojan Ivkovics klubedzői szerepvállalása miatt (a Kaposvár kispadjára ült le) a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Sztojan Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget, azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról, kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról.

– Fontosnak tartom leszögezni, hogy az elnökség teljes mértékben elégedett Sztojan Ivkovics munkájával – mondta az MKOSZ hivatalos honlapjának Bodnár Péter főtitkár. – Az eredmények őt minősítik, a férfiválogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtező csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi-, mind a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat.

Bodnár Péter hozzátette: gyorsan megállapodtak Sztojan Ivkoviccsal. – Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt.

Sztojan Ivkovics is örült, hogy megszületett a megállapodás: – Nagyon boldog vagyok, hogy lezárhattuk ezt a kérdést, most már csak a munkára kell koncentrálnunk. Úgy gondolom, ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk.

Ivkovics hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis augusztus elején kéthetes edzőtáborba vonulnak Vojvoda Dávidék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.