Fontos, de nem biztos, hogy sorsdöntő

Csak férficsapataink érdekeltek a hétvégén a kézilabda Bajnokok Ligájában. Sterbik Árpád és David Davis személye miatt érdekesnek ígérkezik a Telekom Veszprém szkopjei fellépése, a Mol-Pick Szeged hazai pályán különösebb teher nélkül fogadja az ukrán Zaporizzsját, hiszen már az előző körben bebiztosította második helyét a középdöntős csoportjában.

2019. 02. 16. 8:12
Sterbik Árpád
Zágráb, 2018. január 28. Sterbik Árpád spanyol kapus a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság Spanyolország - Svédország döntő mérkőzésen Zágrábban 2018. január 28-án. Spanyolország nyerte meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután 29-23-ra legyőzte Svédország együttesét, a vajdasági születésű Sterbiket pedig a mérkőzés legjobbjának választották. (MTI/EPA/Georgi Licovszki) Fotó: GEORGI LICOVSZKI Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőkemény sorozat közepénél jár a Telekom Veszprém. A magyar rekordbajnok egy hete a Barcelona ellen játszott, ma a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje (tv: 17.30, Sport 1) ellen lép pályára, március elején pedig a 2016-os Bajnokok Ligája-szezonban diadalmaskodó Kielce ellen zárja a középdöntőt.

A Barcelona múlt heti legyőzésének köszönhetően kellő önbizalommal felvértezve várja a Veszprém a szkopjei fellépést. David Davis és Sterbik Árpád (képünkön) szombaton visszatér egykori klubjához, együtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját 2017-ben. „Nagyon jól éreztem magam Szkopjéban az ott töltött négy év alatt.

Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Korábbi csapattársaimmal, Sztojance Sztojlovval és Ivan Csupiccsal a mai napig tartom a kapcsolatot, de korrekt viszonyban váltam el a vezetőktől. Szép időszak volt az életemben, Thesszaloniki és a görög tengerpart csak kétszáz kilométer távolságra volt Szkopjétól, sokat kirándultam a családommal a környéken” – elevenítette fel az emlékeit a 39 éves, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kapus. Sterbik hangsúlyozta, fontos, de a végső csoportsorrend szempontjából nem létfontosságú mérkőzés vár csapatára a hétvégén.

Jelenleg a 15 pontos Vardar a csoportmásodik, a harmadik helyen álló Veszprém eddig 14 pontot gyűjtött, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a 2016-os BL-győztes lengyel Kielcét, amellyel a középdöntő utolsó fordulójában találkozik. Szerencsés esetben a második, kedvezőtlen forgatókönyv alapján akár még a negyedik helyre is befuthat a Veszprém.

Ilyen gondok nem kínozzák a Szegedet. Carlos Pastor csapata múlt heti celjei győzelmével már kirobbanthatatlan a csoportmásodik pozícióból, és az is eldőlt, hogy a nyolcaddöntőben a Plock–Silkeborg párharc győztesével találkozik. A Szeged bejelentette, hogy meghosszabbította Dmitrij Zsitnyikov szerződését, Balogh Zsolt viszont Tatabányára távozik a bajnokcsapatból.

A hazai címvédő vasárnap a nem éppen világverő ukrán Zaporizzsja együttesét fogadja (tv: 17.30, Sport 1) a kötelező győzelem reményében. Tavaly szeptemberben csak egy góllal nyert a Szeged Ukrajnában, ezúttal könnyebb sikerre számítunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.