Nem számít a kor, az újonc és a veterán is a kavicságyban végezte

A Mercedesek taroltak a Formula–1-es spanyolországi versenyhétvége nyitónapján, az első szabadedzést Valtteri Bottas, a másodikat Lewis Hamilton nyerte. Max Verstappen viszont nem volt csúcsformában, ugyan délelőtt a második helyen végzett, a délutáni gyakorlást csupán a kilencedik helyen zárta.

Magyar Nemzet
2021. 05. 07. 17:39
Robert Kubica
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kellett sokat költözniük az istállóknak, ugyanis egy héttel a Portugál Nagydíj után Spanyolországban folytatódott a Formula–1 2021-es évada. Ma a megszokott módon két szabadedzést rendeztek, délelőtt még volt egy-két izgalmas jelenet, de a délután eseménytelenül telt Katalóniában.

Nyikita Mazepinre úgy tűnik, mindig számíthatunk, ha egy kis izgalomra vágyunk, ugyanis a Haas újonca a spanyol versenyhétvégét is egy kicsúszással indította, és az első edzésen megjárta a kavicságyat. Szerencséjére folytatni tudta a gyakorlást.

Nem volt viszont ekkora mázlija Robert Kubicának. A veterán versenyző Kimi Räikkönen helyére ugrott be délelőtt, és a lengyel hibájának következtében Alfa Romeója a boxutca helyett a kavicságyban fejezte be a szabadedzést.

A délelőtti gyakorláson Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, mögötte (Red Bull) és a címvédő zárt. A mclarenes Lando Norris lett a negyedik, őt a Ferrari duója követte Charles Leclerc és Carlos Sainz sorrendben.

Az első szabadedzés végeredménye:

A második gyakorlás már jóval csendesebben zajlott, piruettek, kicsúszások és piros zászlók sem tarkították a képet. Délután is egy Mercedes-pilóta autózta a leggyorsabb időt, de a testvériesség jegyében ezúttal Lewis Hamilton zárt az élen, megelőzve csapattársát, Bottast. Ismét jól szerepelt a Ferrari, amely Leclerc révén a harmadik helyet szerezte meg, valamint az Alpine is bizakodhat, ugyanis Esteban Ocon a negyedik, míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso az ötödik legjobb időt futotta.

A második szabadedzés végeredménye:

A hétvége további programja:

szombat:

3. szabadedzés 12.00

időmérő edzés 15.00

vasárnap:

futam 15.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.